ροή ειδήσεων

Να ΓΙΑΤΙ πρέπει πάντα να τρώμε ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΑ τα μπιφτέκια


Δεν πρέπει ποτέ να τρώμε το μπιφτέκι μας μέτρια ψημένο, καθώς στην περίπτωση αυτή...
υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης, προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).

Το μπιφτέκι πρέπει να σερβίρεται πάντα καλοψημένο ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα.

Η ανακοίνωση της FSA βασίστηκε στα αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης σε δείγμα 2.708 ατόμων, η οποία κατέδειξε ότι το 10% των ερωτηθέντων προτιμούν να καταναλώνουν το κρέας μέτρια ψημένο έως ωμό. Σύμφωνα με το BBC, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει μισοψημένα μπιφτέκια στο σπίτι.

Μπιφτέκια vs. μπριζόλες

Η FSA τονίζει ότι το μαγείρεμα σενιάν, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαγειρικής, είναι ασφαλές για τη μπριζόλα αλλά ποτέ για τα μπιφτέκια. Ο λόγος είναι ότι μια μπριζόλα μπορεί να κουβαλά παθογόνα βακτήρια, όμως αυτά βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό της και εξουδετερώνονται με το μαγείρεμα ακόμη κι αν εσωτερικά παραμένει άψητη.

Στην περίπτωση του κιμά δεν ισχύει αυτό, καθώς η παρασκευή του συνεπάγεται πως ό,τι υπάρχει εξωτερικά στο κρέας φτάνει και στο εσωτερικό του μείγματος. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι το μπιφτέκι είναι ασφαλές προς κατανάλωση είναι να φτάσει η θερμότητα στο κέντρο του και να ψηθεί καλά.


Πηγη tromaktiko

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *