ροή ειδήσεων

ΛΕΙΨΟΙ: Ψάρεψαν λευκό καρχαρία με... παραγάδι [ΦΩΤΟ]


Δεν πίστευε στα μάτια του σήμερα το πρωί ένας έμπειρος ψαράς από τους Λειψούς, βλέποντας ότι στο παραγάδι που είχε ρίξει ανοιχτά του νησιού, είχε πιάσει έναν... καρχαρία!


Οι κάτοικοι των Λειψών που είδαν από κοντά το επιβλητικό ψάρι, αναφέρουν ότι τα χαρακτηριστικά του, παραπέμπουν σε λευκό καρχαρία.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το ψάρι έχει μήκος 1,50 μέτρο και σύμφωνα με τον ψαρά, το βάρος του είναι περίπου 40 κιλά.

Στο νησί των Λειψών οι κάτοικοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, λέγοντας ότι είναι απίθανο λόγω της υπεραλίευσης να υπάρχουν άλλοι καρχαρίες στην περιοχή, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο λευκός καρχαρίας που πιάστηκε είναι νεαρής ηλικίας, πιθανολογώντας ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και «γονείς».
Λευκός καρχαρίας

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, ο λευκός καρχαρίας (επιστημονική ονομασία: Carcharodon carcharias (Καρχαρόδων ο καρχαρίας)), γνωστός και ως σπρίλλιος, μεγάλος λευκός, λευκός θάνατος ή και σκέτο καρχαρίας, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων (αν και κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για μήκος μεγαλύτερο των 8 μέτρων και βάρους μεγαλύτερου των 3.324 χιλιόγραμμων) και ζυγίζει συνήθως μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα.

Είναι το μόνο είδος του γένους του (Carcharodon) που υπάρχει ακόμα. Φτάνει σε ωριμότητα σε ηλικία περίπου 15 ετών και μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει στην κολύμβηση μπορεί να φτάσει τα 56 χλμ/ώρα. Τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών και θηλαστικών, ερχόμενος πρώτος στην καταγραφή θανάσιμων επιθέσεων σε ανθρώπους.

lerosnews.gr







lerosnews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/9/16 22:26

    Αν ειναι αυτος λευκος καρχαριας ,εγω ειμαι ο Μικυ Μαους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *