ροή ειδήσεων

Χωρίς κυλικείo ένα στα πέντε σχολεία- Αύξηση των λουκέτων


Η οικονομική κρίση χτύπησε ακόμη και τα σχολικά κυλικεία. 

Σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, η πτώση στο βιοτικό επίπεδο του οικογενειακού περιβάλλοντος των μαθητών προκαλεί οικονομική ασφυξία στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα σχολεία, ενώ αναβιώνει, μετά από δεκαετίες, το περίφημο τεφτέρι.

Όπως τόνισε στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων,Φραντζέσκα Τατούλη εξαιτίας των λουκέτων, αρκετά σχολεία, ένα στα πέντε λειτουργούν χωρίς κυλικεία.

Αρκετοί μάλιστα από τους εκμισθωτές κυλικείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξαναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματά τους καθώς εμφανίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, Φραντζέσκα Τατούλη.

Προσθέτοντας ότι πολλά κυλικεία είναι μισθωμένα από χρόνια και με συμβόλαια που αντανακλούσαν άλλες εποχές, με αποτέλεσμα όπως τονίζει η κ. Τατούλη να παραμένουν τα ενοίκια πολλών ταχυτήτων πράγμα που υπονομεύει τη βιωσιμότητά μας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, η μέση δαπάνη του κάθε μαθητή έχει μειωθεί από τα 3,5 ευρώ, το 2009, στο 1,7-2.0 ευρώ, το 2014 και όπως φαίνεται, η πτώση θα έχει και συνέχεια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *