ροή ειδήσεων

Όλο το παρασκήνιο επιλογής του Καστελόριζου στην ανακοίνωση του 1ου μνημονίου


Ανατρέπονται τελικά ως «φαντασιώσεις» όλα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν
τα τελευταία 6 χρόνια και προσπαθούσαν να δώσουν ερμηνεία στους συμβολισμούς της επιλογής του Καστελόριζου, ως τον τόπο που ανακοίνωσε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.

Ανατρέπεται όμως και η εξήγηση που έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο περί προσπάθειας για διεθνή ανάδειξη του εν λόγω ελληνικού νησιού.

Η αλήθεια απέχει και μάλιστα έτη φωτός από όλες τις ευφάνταστες εκδοχές που κυκλοφόρησαν από τότε. Μια αλήθεια που αποκάλυψε σήμερα η «αρχιτέκτονας» των social media του πρώην πρωθυπουργού, Αίγλη Μπαλαμάτση παρευρισκόμενη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα, ως ομιλήτρια στο συνέδριο «Game Changer» σχετικά με το Digital Marketing.

Επί της ουσίας, δεν υπάρχουν ερμηνείες για τον συμβολισμό που «κρύβει» η επιλογή του Καστελόριζου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει… συμβολισμός! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα αποκάλυψε η Αίγλη Μπαλαμάτση. Σύμφωνα με τα όσα είπε δημοσίως, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ήδη προγραμματίσει επίσκεψη στο Καστελόριζο προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, πριν λάβει την απόφαση για υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.

Όταν ήρθε η μοιραία για τη χώρα στιγμή, έπρεπε να αποφασίσει για το αν θα ακύρωνε το πρόγραμμά του. Στο σημείο αυτό προτάχθηκε η συνδυαστική λύση: Και μνημόνιο και Καστελόριζο.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση, θύμα του «σμπάρου» δεν ήταν δύο τρυγόνια, αλλά οι 11 εκατ. πολίτες της Ελλάδας…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *