ροή ειδήσεων

Ιστορικό ρεκόρ στον τουρισμό το 2016 με 27,5 εκατομμύρια επισκέπτες


Η Ελλάδα με αξιώσεις στο Top 5 των ευρωπαϊκών προορισμών;


ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ 27,5 ΕΚΑΤ. ΑΦΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ «ΚΛΕΙΣΕΙ» Η ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ.
Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού, διαφαίνεται πως η χρονιά θα κλείσει με περίπου 27,5 εκατ. ξένους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας.
Η εκτίμηση βασίζεται στην άνοδο των αεροπορικών αφίξεων, την αύξηση του οδικού τουρισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και την άνοδο των επιβατών κρουαζιέρας κατά 18%.

Στην ίδια εκτίμηση εμφανίζεται να συγκλίνει, πλέον, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης μετά την αύξηση κατά 200.000 των ξένων επισκεπτών που ήρθαν στη χώρα μας οδικώς τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του SETE Intelligence τον Σεπτέμβριο ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα 1.540.000 επισκέπτες έναντι 1.340.000 τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των επιπλέον τουριστών (100.000 τουρίστες ) έφθασαν στην Ελλάδα μέσω της πύλης του Προμαχώνα (ελληνοβουλγαρικά σύνορα). Στις υπόλοιπες πύλες εισόδου, επεσήμανε, καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 10%-15%.

Ο κος Ανδρεάδης σημείωσε ότι εφόσον η αύξηση των ξένων επισκεπτών κινηθεί στα επίπεδα του 6%-7% εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός ξένων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα πλησιάσει τα 27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας. Μεγέθη που κινούνται στα επίπεδα των αρχικών στόχων που είχαν τεθεί για φέτος.

Το νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεπτών για τον ελληνικό τουρισμό δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες σε όλους τους φορείς του κλάδου, καθώς όπως φαίνεται η Ελλάδα και η Αυστρία θα μοιραστούν για την φετινή χρονιά (2016) την 5η θέση των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ευρώπη, τάση που ενισχύεται και από τη δραματική πτώση του τουρκικού τουρισμού.

Φαίνεται έτσι «πως το τρένο έχει μπει για τα καλά στις ράγες«, καθώς μετά την πολύ δύσκολη περσινή χρονιά (ρωσικό εμπάργκο, δημοψήφισμα, capital controls), ο ελληνικός τουρισμός για 2η σερί χρονιά πετυχαίνει νέο μεγάλο ρεκόρ όλων των εποχών σε ένα ακόμη πιο δυσμενές περιβάλλον για την Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με πέρυσι.

Παρά τα ζητήματα με την τρομοκρατία που αντιμετώπισαν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού που έπληξε τα νησιά του Αιγαίου και το πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία, η χώρα κατάφερε να αντεπεξέλθει και ο τουρισμός να σώσει την οικονομία της χώρας.

Βέβαια, τίποτε δεν έγινε λόγω συγκυρίας ή στην τύχη, η επέκταση της τουριστικής σεζόν ως το τέλος του Φθινοπώρου σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας (Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ζάκυνθος κα), το άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών (Πελοπόννησος, Σποράδες, Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα κα) και νέων τουριστικών αγορών (ΗΠΑ, Κίνα, Ν.Κορέα, Ρουμανία, Αραβικές Χώρες κα), αλλά και η ανάκαμψη παραδοσιακών αγορών για τον ελληνικό τουρισμό με στοχευμένες last minute καμπάνιες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Σκανδιναβικές Χώρες κα) ήταν μερικές μόνο από τις ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού που συνετέλεσαν στην φετινή επιτυχία και βάζει στέρεες βάσεις για το 2017.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *