ροή ειδήσεων

Σεισμός στα Γιάννενα: Άνοιξε η γη στο Καλπάκι! "Κρατήρας" 30 μέτρων... "ρούφηξε" πανύψηλα δέντρα!

Ο μεγάλος σεισμός, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που "ταρακούνησε" τα Γιάννενα το προηγούμενο Σάββατο, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Οι μετασεισμοί που ακολούθησαν ήταν εκατοντάδες και προκαλούν μέχρι και σήμερα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικοι οι οποίοι είχαν περάσει τη νύχτα του Σαββάτου στις... πλατείες, αφού οι περισσότεροι φοβούνταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Νέα καθίζηση!

Σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα, τα... απόνερα του σεισμού γίνονται ακόμη αντιληπτά, αφού όπως προέκυψε, σε περιοχή κοντά στο κέντρο του Καλπακίου, οι κάτοικοι αντελήφθησαν τηνυποχώρηση του εδάφους σε βάθους περίπου 30 μέτρων και έκτασης περίπου 130 τ.μ.!

Η καθίζηση έγινε σε οικόπεδο, με τους κατοίκους να ενημερώνουν αμέσως την δημοτική αρχή, την αντιπεριφέρεια και την Πολιτική Προστασία, ενώ με το νέο φαινόμενο θα ασχοληθεί εκ νέου το ΙΓΜΕ.

Επιστήμονες, που βρίσκονται στα Ιωάννινα συνδέουν και αποδίδουν το νέο φαινόμενο στον πρόσφατο σεισμό, ενώ εδώ να υπενθυμίσουμε πως μετά τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας, είχε παρατηρηθεί και μετακίνηση του βουνού Μιτσικέλι!

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, το σημείο όπου άνοιξε η γη, βρίσκεται έξω από τον οικισμό, κοντά στον παρακαμπτήριο δρόμο, προς τα Δολιανά, με τον δήμαρχο, Κώστα Καψάλη, αλλά και αστυνομικούς του Τμήματος Καλπακίου να φτάνουν άμεσα στην περιοχή.

Η καθίζηση είναι σε εξέλιξη και η εικόνα που δίνει σε όσους βρέθηκαν στο σημείο είναι σαν η γη να ρούφηξε τα πάντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πανύψηλα δέντρα βρίσκονται πλέον κάτω από την επιφάνεια της γης!

Εικόνα από την καθίζηση στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας, που έγινε την Πέμπτη 20/10 - Φωτογραφία: Eurokinissi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *