ροή ειδήσεων

Η δημοσιότητα της δέησης στις Καλυθιές εξεθεσε τη Ρόδο


Αναγνώστης: Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε στον τοπικό τύπο η Δέηση που έκαναν οι κάτοικοι των Καλλυθιών, στον Προφήτη Ηλία στο Φαληράκι, για τη παρατεταμένη ανομβρία, μετά από σύμφωνη απόφαση της εκκλησίας και του Τοπικού συμβουλίου. Στην Δέηση παρέστην και εγώ και αποθανάτισα με τον φακό μου το γεγονός και τις δημοσίευσα στο facebook μου, στη συνέχεια τις πήρε η ΡΟΔΙΑΚΗ. και πλαισίωσε το σχετικό άρθρο της. Με μεγάλη έκπληξη την επόμενη μέρα στο δελτίο των 11,00 γνωστού Ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, μετέδωσε την Δέηση, σαν πρώτη είδηση, κατηγορώντας, Παπά, πρόεδρο του τοπικού και τους Καλυθενούς, λέγοντας πως δεν έπρεπε να γίνει και ότι το γεγονός αυτό πήρε μεγάλη δημοσιότητα στο πανελλήνιο και ότι λίγο πολύ γινήκαμε ρεζίλη σε όλη την Ελλάδα. 

Μπορείτε να μου πείτε κύριε Δημοσιογράφε και λυπάμαι πολύ γιατί είσαι και Ροδίτης, τι κακό έκαναν οι Καλλυθενοί? Κάναμε αυτό που επί χρόνια τώρα έκαναν οι παππούδες μας στο χωριό μας και σε όλα τα χωριά τις ΡΟΔΟΥ. Κύριε, προσέβαλες ένα ολόκληρο χωριό και θέλω να ελπίζω, παρά την θέλησή σου, γι’ αυτό θεωρώ πρέπων να ζητήσετε δημόσια συγνώμη εσείς και η διεύθυνση του σταθμού σας. Εμείς αυτοί είμαστε, μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με αυτές τις αρχές, τις ωραίες παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αναμνήσεις και μ’ αυτές θα συνεχίσουμε να ζούμε και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας τις αλλάξει. Είμαι 75 χρονών και θυμάμαι. Κάθε φορά που αργούσε να βρέξει και συνήθως αυτό γινόταν προς το τέλος Οκτωβρίου, αρχάς Νοεμβρίου, ο Παπάς με την συνεργασία της εκκλησιαστικής επιτροπής, των ψαλτάδων, των αρχών, του σχολείου και των κατοίκων του χωριού, απεφάσιζαν πότε θα έκαναν την Δέηση στον Προφήτη Ηλία. Την απόφαση αυτή κοινοποιούσε ο Παπάς στο τέλος της Κυριακάτικης λειτουργίας στο εκκλησίασμα, ορίζοντας την ημέρα και ώρα αναχώρησης από την Εκκλησία, ο δε ντελάλης του χωριού, την διαλαλούσε, για να την ακούσουν και οι υπόλοιποι χωριανοί. 

 Την καθορισμένη ημέρα μαζευόταν όλοι στο προαύλιο της εκκλησίας, πάντα πρωί , έπαιρναν στα χέρια ανά δύο, τις μεγάλες εικόνες και εν πομπή, παπάδες , ψάλτες, εξαπτέρυγα, τα παιδιά του σχολείου και πλήθος κόσμου ξεκίναγαν ψάλλοντας , περνούσαν από την πλατεία, Χοχλακιά, Σχοινάκια, Χαράκι, κάτω Χαράκι, Ζοπή, Σαουράκι, ανηφόριζαν προς Άνω Κάμπο και μετά μια ώρα και πλέον πεζοπορία, έφθαναν στην κορυφή του Προφήτη Ηλία. Εκεί ετελείτο με μεγάλη κατάνυξη και ευλάβεια η θεία λειτουργία με αρτοκλασία και στο τέλος γονατιστοί την Δέηση, παρακαλώντας τον Προφήτη Ηλία να μεσολαβήσει στον Θεό και να έρθει επί τέλους η πολυπόθητη βροχή, η οποία και ερχόταν αμέσως μετά, την επομένη, η μετά από μερικές μέρες. 

Μετά το πέρας της Δέησης επέστρεφαν και πάλι στο χωριό και πάντα ένας έπαιρνε κατά την επιστροφή, ένα βαστρί, δηλαδή κομμάτι από σπασμένες στάμνες, η ένα όστρακο, από αρχαίους σπασμένους αμφορείς, που στο πλατό του Άνω Κάμπου μέχρι και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά, γιατί όπως λεγόταν, εκεί υπήρχε εργοστάσιο Κεραμοποιίας και πήγαινε στο ΛΑΔΙΚΟ, στον σημερινό κόλπο του Άντονι Κουίν, γιατί έτσι λεγόταν πριν το 1960, ο δε σημερινός κόλπος του ΛΑΔΙΚΟ, λεγόταν ΒΑΓΙΕΣ, το έβρεχε στην θάλασσα και το έπαιρνε πίσω στο χωριό. Μια φορά, ο Μιχάλης του Ποστοιλιού, (ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΊΟΥ) πήρε το κεραμίδι το έδεσε με σπάγκο σε ένα βράχο και το έριξε στη θάλασσα του Λαδικού, μετά από λίγο άρχισε να βρέχει ασταμάτητα και για σαράντα μέρες, όλοι οι χωριανοί του έλεγαν, Μιχάλη , πήγαινε και βγάλε το βαστρί από την θάλασσα γιατί θα πνιγούμε από το πολύ νερό, έτσι και έκανε και πράγματι, σταμάτησε η βροχή. Παλαιότερα, η ποιο τίμια και ηθική γυναίκα του χωριού, έπαιρνε ένα κομμάτι βαστρί, κεραμίδι και αμίλητη πήγαινε στη θάλασσα, το έβρεχε και το ξαναγύριζε πίσω στο χωριό. 

Χθες συζητώντας με φίλο από την Σορωνή, μου διηγήθηκε το εξής γεγονός, δύο συγχωριανοί του πήγαιναν με τα ζώα τους στη Ρόδο για να αγοράσουν αλεύρι, στο δρόμο συνάντησαν την πομπή που πήγαινε στον προφήτη Ηλία και αστειευόμενοι είπαν « πάρτε και καμιά ομπρέλα για να μη βραχείτε», πήγαν λοιπόν στη Ρόδο, αγόρασαν τα σακιά με το αλεύρι και στη επιστροφή, έπιασε καταρρακτώδης βροχή και έγιναν μούσκεμα αυτοί και τα αλεύριά τους. Σήμερα το πρωί στις Καλυθιές συζητώντας με τον Μιχάλη Αντωνά και Στέλιο Βαγιανό , που είναι 80 χρονών , μου είπαν ότι μια φορά, μόλις τελείωσε η Δέηση, φάνηκε ένα μαύρο σύννεφο από τη μεριά τις Ψίνθου, δεν είχαν καν αρχίσει να φεύγουν και αμέσως άρχισε να βρέχει., Ασφαλώς θα απογοητευθούν πολλοί που δεν θέλουν να πιστέψουν, τι έχετε όμως να πείτε για όλα αυτά? είναι θεία δύναμη, είναι πίστη, είναι συμπτώσεις, είναι συγκυρίες, το αφήνω σε σας……. Ευχαριστώ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/10/16 21:13

    Να πληρώνετε και τις ζημιές που κάνετε όταν χτυπάτε αυτοκίνητα και μάλιστα από πίσω.Να μάθετε όταν κάνετε φιλική δήλωση να κρατάτε τον λόγο σας και να μην ανακαλείτε μετά αφού σας σύμβούλεψε ο ασφαλιστής σας.
    Αναφέρομαι σε άλλο κάτοικο του χωριού!
    Εάν αυτό δεν είναι απατεωνιά ΄τοτε τι είναι? ΜΑΓΚΙΆ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/16 20:22

      Αυτό μόνο σε πείραξε εσένα;; Εδώ η φοροκλοπή πάει σύννεφο στους "πιστούς" η χειρότερη μορφή αντικοινωνικής συμπεριφοράς και εσύ τώρα ασχολείσαι με τρακαρίσματα. Ο κλέψας του κλέψαντος και μετά τρέχουνε και παρακαλάνε τον κάθε δολοφόνο άγιο (Ηλίας σκότωσε 480 προφήτες του Βάαλ) για να βρέξει ...... η παραφροσύνη και αμορφωσιά στο μεγαλείο της ..... και μετά απορούν γιατί οι "δολοφόνοι" άγιοι δεν τους ακούνε και δεν τους βρέχουν!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/16 21:33

    Ή είσαι πιστός, ή δεν είσαι. Το ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Όχι ότι στην άλλη άκρη της γραμμης ακούει κανείς, για τον χαβαλέ το κανανε οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/16 21:43

    παππουλη σε ευχαριστω για τις ομορφες ιστοριες σου,δυστυχως καποιοι προσπαθουν με το ετσι γουσταρω να αλλαξουν τα πιστευω κ τις παραδοσεις μας.αν ερχοταν κανενα κρουαζιεροπλοιο με ομοφυλοφιλους κ εκαναν ψωνια στο νησι θα εκαναν παρτυ οι δημοσιοκαφροι αυτου του τυπου που αναφερεις,κ μια δεηση για αυτους τους open mind δημοσιογραφους κ μη δεν θα εβλαπτε υ.γ να σε χαιρονται οι δικοι σου εισαι λεβεντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα γίνω κακός, γιατί τι σου φταίνε οι ομοφυλόφιλοι;;; Παιδιά του Γιαχβέ δεν είναι και αυτοί;;; Διάβασες στην Π.Δ. για τους ομοφυλόφιλους (Α Σαμουήλ 20.31-42) που περιγράφει τον Ιονάθαν να μην μπορεί να φάει λόγο της ερωτικής θλίψης του για τον «αγαπημένο» του Δαβίδ και αναφέρει ότι φιλιούνται σε ένα λιβάδι έως ότου ο Δαβίδ φεύγει κλαίοντας από την αγκαλιά του συντρόφου του;;; Η να σου αναφέρω τους ομαδικούς βιασμούς, τις αιμομιξίες (ο Λωτ πηδούσε τις κόρες του) τους σοδομιστές, τους μαστροπούς απατεώνες (Αβραάμ & Ισαάκ) τις πόρνες τους γυναίκες Ρεβέκκα και Σάρα που πηδιόντουσαν με όποιον πλήρωνε περισσότερα με την συγκάλυψη του Γιαχβέ, για τον μεθύστακα Νώε που το πήδηξε ο γιός του Χαμ (Γένεσις 9.18-29) για χυσίματα, αυνανισμούς, πέη και αιδοία, οργασμούς γαϊδάρων και αλόγων (Ιερεμίας 3.1-6) & (Ιεζεκιήλ 16.1-60 & 23.20, για διαγωνισμούς γονιμότητας, για ανθρωποθυσίες και φαλλικά σύμβολα και ειδώλια που κοσμούσαν τον ναό του Σολομώντα και αναφέρονται στο "θεόσταλτο" Βιβλίο σας;;; ή δεν τα ξέρεις αυτά;;;;; Για ψάξε τα!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/10/16 03:41

      ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΗΣΗ Η ΑΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΗΘΡΙΣΚΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΝΟ Η ΟΠΟΥ ΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΚΑΜΙΑ ΔΕΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ !!ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΙΚΑΝ 2-3 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ''IMAGE'' ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ .ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΑΣΠΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΒΡΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΡΕΑΤΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ??!!ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/10/16 21:50

    Ρεζιλι δεν γινεται η Ροδος με την δεηση..γινεται με το αεροδρομειο που ειναι στα 10 χεοροτερα της Ευρωπης....ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/10/16 21:50

    Τελικα ομως απο οτι λεει η ΕΜΥ βροχη γιοκ.Αν δεν βρεξει μεχρι τα Χριστουγεννα φερτε και κανεναν ινδιανο Απατσι να χορεψει τον χορο της βροχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ξηπνατε εκεί στης καληθιες τη μαλακιες κάνετε Άκου δειση...Ρε που ζουμε....έλεος μπραβω χριστανη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/10/16 10:30

      MHN KSEXNAS OTI TOSA XRONIA H MISH RODOS APO EKEI EPERNE NERO GIATH EIXE MPOLIKO TORA AS PINOYN APO TO FRAGMA POY EINE ANIKTO KAI OTI THELI PEFTI EKEI MESA

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/10/16 21:59

      Και λοιπόν τι θέλεις να πεις για αυτό, ότι έχει πολλά νερά γιατί κάνατε δεήσεις να βρέξει;;; Απλώς ήταν πιο κοντά στην πόλη και από εκεί έπαιρναν νερό. Τώρα δηλαδή θα ξεσηκωθούν οι Καλαθενοί και θα λένε ότι αυτοί έκαναν δεήσεις για το νερό στο φράγμα;;;;; Στο Χάρβαρτ σπούδασες αστέρι μου;;;;;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/10/16 10:49

      AN DEN KATALABES TI LEO ASTO KALITERA ME MPOUFOYS DEN ASXOLOUMASTE

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος23/10/16 13:46

    δεν γινόμαστε ρεζίλι, απλώς την εποχή της μικρορομποτικής εμείς κάνουμε δεήσεις για να βρέξει.
    Για την ισοβαρή των 500mb και τι σχέση έχει με τα καιρικά φαινόμενα ,κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/16 20:41

      Ε, τώρα τους βάζεις δύσκολα, αυτοί ζούνε ακόμα στον μεσαίωνα που έλεγαν ότι η γη είναι τετράγωνη και επίπεδη και ότι γίνονται σεισμοί γιατί ο θεός τα παίρνει στο κρανίο!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/10/16 10:27

      SYSMO KANI GIATH KOYNIESE POLH OTAN XEZIS

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/10/16 21:56

      Δεν είσαι μόνο αμόρφωτος, είσαι και αδιάβαστος. Αυτά λέει ο εβραιοχριστιανισμός και ειδικά το Ταλμούδ για τον Γιαχβέ που πιστεύεις, ότι όταν θύμωνε, γινόντουσαν σεισμοί και καταποντισμοί!! Διάβασε αγράμματε!!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος23/10/16 19:54

    ΒΛΑΚΟΜΕΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/10/16 20:35

    Προς τον αρθρογράφο ......
    Δηλαδή θες να μας πεις ότι έβρεξε ο θεούλης επειδή έκαναν λιτανεία και έκανε το θαύμα του;;;
    Δεν τον είδα τον θεούλη όμως τότε επί κατοχής που πέθαινε ο κόσμος πρησμένος από την πείνα .... γιατί δεν τους έριξε μάνα και ορτύκια εξ ουρανού όπως αναφέρει η Βίβλος;;;;
    Δεν τον είδα τον θεούλη να κάνει τίποτα όταν ο Χίτλερ έσφαζε 40 εκατομμύρια και ο Στάλιν 60 εκατομμύρια ..... μάλλον είχε πιο σοβαρές ασχολίες από αυτό .... έριχνε βροχές στις Καλλιθιές!!!!
    Δεν τον είδα τον θεούλη όταν ο Χίτλερ έκαιγε στους φούρνους 5 εκατομ Εβραίους ...... ούτε όταν σκότωναν ακόμα και έγκυες γυναίκες και παιδιά σαν αντίποινα στην Ελλάδα αλλά και αλλού ....... και τώρα εσύ μου μιλάς για μια βροχούλα που έτυχε να πέσει και το λες αυτό "θαύμα" ... μάλλον μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητες του Θεού..... 200 χιλιάδες σε 2 δευτερόλεπτα από τις ατομικές βόμβες των Αμερικάνων, 400 χιλιάδες σε μια μέρα έσφαξαν οι Ιάπωνες στην Κίνα αφανίζοντας μια ολόκληρη πόλη..... που ήταν τότε ο θεός;;;;; Που ήταν ο θεός όταν η ιερά εξέταση έκαιγε στην πυρά πάνω από 1 εκατομμύριο γυναίκες σαν μάγισσες;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/16 20:51

      να μη ξεχνάμε τον Μαο και τους ερυθρούς Χμερ, εκατομμύρια έσφαξαν κι αυτοί

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/10/16 03:02

      ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ Η ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Θ ΘΕΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ????? Α ΞΕΧΑΣΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΥΛΙΚΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΤΣΙ ???ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ????ΜΑΣΗΣΕ ΤΟΤΕ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧ

      Διαγραφή
    3. "ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ"- Αριστοτέλης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/10/16 20:07

      Δεν ξέρω για τις άλλες θρησκείες, αλλά ο Βούδας τουλάχιστον δεν πηδούσε όπως λες την μια μετά την άλλη στην γη..........

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος23/10/16 20:36

    Κάντε και καμιά δέηση να βρέξει μυαλά, αλλά μην κρατάτε ομπρέλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/10/16 23:57

    Με τις μαλακίες σας γίναμε ρεζίλι σε ολη την ελλάδα...2016 έχουμε ρε καθυστερημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/10/16 10:25

      KAI SI AMIALOS EISE OPOS TOYS ALLOYS POY KATIGOROYN MIA KOINONIA POY AFTO EMATHAN NA PISTEBOYN KAI TORA BGIKATE ESEIS OI ATHE POY DEN PISTEBETE SE KANENA OPOS KAI NA LEGETE AYTOS O ΘΕΟΣ ΑΛΑΧ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/10/16 21:46

      Μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά αμόρφωτε!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/10/16 21:52

      Δηλαδή αν έμαθαν να χορεύουν τον χορό της βροχής από τους προγόνους τους θα έπρεπε να συνεχίζουν να τον χορεύουν;;;; Ανθρωπέ μου είσαι με τα καλά σου;;;; Και πριν τους έλεγαν ότι η γη είναι επίπεδη και τετράγωνη και ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από αυτήν ..... θα πρέπει δηλαδή να συνεχίσουν να το πιστεύουν αυτό;;;;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος24/10/16 22:41

      Και Ελληνικά ξέρω αλλά πρέπει να τα διαβάζουν και αυτοί που δεν ξέρουν , αμόρφωτος είναι αυτός που κατηγόρησε κάποιον άλλο γιατί δεν ξέρει με τη να ασχοληθεί και μην αρχίσω να γράφω κατεβατά πάνε κάνε κάνα ρεκτιφιέ και μετα τα λέμε νεοανθρωποι που με τα μπάλα που κουβαλάτε αρχίζετε να τα κάνετε σκατα

      Διαγραφή
    5. Απειρο το γένος των ηλιθίων. Σιμωνίδης

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος27/10/16 23:57

    Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος28/10/16 02:07

    Δυο πράγματα ειναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, για το σύμπαν δεν ειναι σίγουρο!
    (Α.Αϊνστάιν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *