ροή ειδήσεων

Η πρώτη χώρα που απαγορεύει εντελώς το κάπνισμα


Ο πρωθυπουργός του Τουρκμενιστάν απαγορεύει την πώληση παντός είδους καπνού, σύμφωνα με ένα νέο διάταγμα, ενώ τα καταστήματα που δεν το τηρήσουν καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ ( 6.900 manats στο νόμισμα του Τουρκμενιστάν).

Το Chrono-TM, μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα του Τουρκμενιστάν αναφέρει ότι μια μαύρη αγορά έχει κυριεύσει στους δρόμους της πρωτεύουσας, Ασγκαμπάτ, πουλώντας λαθραία πακέτα τσιγάρων, που κοστίζουν περίπου 6 ευρώ.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Τουρκμενιστάν ελέγχονται εξ’ ολοκλήρου από την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, με τους δημοσιογράφους χωρίς σύνορα να αναφέρουν πως η χώρα της κεντρικής Ασίας είναι η τρίτη χειρότερη χώρα, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απομάκρυνση του Ατατούρκ Οντμανόβ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την Προστασία της ασφάλειας μιας υγιούς κοινωνίας, από το θέσητου συνταγματάρχη πριν λίγες εβδομάδες, εξαιτίας της αποτυχίας του να μυήσει τους πολίτες σε ένα υγιές lifestyle, χωρίς τσιγάρο.

Πάντως, ο νέος επικεφαλής, Τζέρεμι Χαντ, δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει τη μάστιγα του καπνίσματος.


Αυτό που μένει να φανεί σε βάθος χρόνου είναι τα οφέλη της απαγόρευσης καπνίσματος, καθώς ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων στο Τουρμεκιστάν είναι μόλις 65 χρονών. Το παράδειγμα του Τουρκμενιστάν φαίνεται να επιθυμεί να ακολουθήσει και η Νέα Ζηλανδία.



perierga

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *