επικαιρότητα

Τα «κόκκινα» ξενοδοχεία και το «ξεκαθάρισμα»


Ο «χορός του ελέγχου», το «ξεκαθάρισμα», και μάλιστα σε πιο μαζική μορφή, από τις τράπεζες όσων επιχειρήσεων τα δάνεια δεν αναδιαρθρώθηκαν ή δεν έχουν «τύχη» φαίνεται ότι ξεκινά από τον τουρισμό και τα «κόκκινα» ξενοδοχειακά δάνεια.

Την αρχή αυτή, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων, έκανε η Eurobank και μένει να φανεί αν ακολουθήσουν και οι άλλες συστημικές τράπεζες, επιλέγοντας την… ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας για να ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα στα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Eurobank, η τράπεζα «μέσα στο επόμενο διάστημα κι αφού έχουμε εξετάσει όλες τις διαφορετικές λύσεις θα κινηθούμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε 6 επιχειρηματικά σχήματα». Και μιλάμε για «κόκκινα δάνεια» σχεδόν 130 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή αυτού του τομέα ίσως έγινε επειδή ο τουρισμός είναι από τους λίγους κλάδους που βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά και σίγουρα ο πιο «δυνατός» σε ποσοστά ανόδου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά