ροή ειδήσεων

Ολοκληρώνονται οι εθελοντικοί καθαρισμοί των ακτών


Χιλιάδες εθελοντές συμμετέχουν στο Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA, που ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 22-23/10.

Ήταν στα πλαίσια του Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και μία πρωτοβουλία της HELMEPA στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2016, που συντονίζει ο μη-κυβερνητικός οργανισμός Ocean Conservancy.

Όπως αναφέρει η HELMEPA: «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου 4.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος σε καθαρισμούς ακτών και βυθού σε περισσότερες από 95 περιοχές της Ελλάδας.


Στην Αίγινα, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Αίγινας, σε συνεργασία με τη HELMEPA, καθάρισαν την παραλία της Αύρας, στο λιμάνι. Ταυτόχρονα, συμμετείχαν στην πρωτοβουλία “Marine Litter Watch Month” του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) καταγράφοντας ηλεκτρονικά, μέσω συσκευών κινητής τηλεφωνίας, τα απορρίμματα που συνέλεξαν. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός τους ήταν τέτοιος που ζήτησαν να «υιοθετήσουν» την παραλία, ως εθελοντές-Ναυτίλοι της HELMEPA και να επαναλαμβάνουν συχνά τη δράση, συμβάλλοντας έτσι στην επιστημονική παρακολούθηση της ρύπανσης.

Επίσης, την ίδια ημέρα, η Διεύθυνση και το προσωπικό της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε., εταιρικού μέλους της HELMEPA, σε συνεργασία με τα μέλη της Παιδικής HELMEPA και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς τους από το Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας, πραγματοποίησαν καθαρισμό της τοπικής τους παραλίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα στελέχη της εταιρείας και τη HELMEPA για την άνοιξη, οπότε και θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου για να παρακολουθήσουν σεμινάριο σχετικό με την ασφάλεια στις ακτές και τη θάλασσα.

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου, στελέχη των ακόλουθων εταιρειών-μελών της HELMEPA, μαζί με τις οικογένειές τους, ανέλαβαν δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά:

Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Ε.Π.Ε, στο Λουτρόπυργο,

DNV-GL στον Αγ. Νικόλαο Ανάβυσσου, και

Antipollution S.A. στα Βοτσαλάκια Πειραιά».

Εθελοντικοί καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης στις ακόλουθες περιοχές:

Αττική – Στερεά Ελλάδα: Ασπρόπυργος, Λαύριο, Λούτσα, Μεγάλο Καβούρι, Πέραμα, ΣΕΦ–Φάληρο, Σχοινιά και Χαλκίδα.
Πελοπόννησος: Άγιοι Θεόδωροι, Γαργαλιάνοι, Λίμνη Βουλιαγμένης-Hραίου, Λουτράκι και Νεάπολη.
Θεσσαλία – Ήπειρος: Αγχίαλος, Αλυκές Βόλου, Κάτω Λεχώνια, Κληματιά Ιωαννίνων, Λάρισα και Σκιάθο.
Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ίμερος Ροδόπης, Καβάλα, Κορινό Πιερίας, Νέα Βρασνά, Πλαταμώνας και Φανάρι.
Αιγαίο Πέλαγος – Κρήτη: Άγιοι Απόστολοι Χανίων, Αμμουδάρα και Ανισσαράς Ηρακλείου, Κάλυμνος, Κάσος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος και Χίος.

Τέλος η HELMEPA επισημαίνει πως: «Οι δράσεις ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 22-23 Οκτωβρίου, με εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών από τα εταιρικά μέλη της HELMEPA, V-Ships στη Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Τα αποτελέσματα από την καταγραφή των απορριμμάτων θα δημοσιεύσει η HELMEPA στα τέλη Νοεμβρίου. Στα παιδιά και τους συντονιστές των δράσεων απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα.

Η HELMEPA συγχαίρει θερμά τα Μέλη της, τους τοπικούς φορείς, τις εταιρείες και την εκπαιδευτική κοινότητα, που με την εθελοντική τους συμμετοχή στέλνουν ένα μήνυμα συνεργασίας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *