ροή ειδήσεων

Περίεργη υπόθεση απαγωγής Έλληνα στην Υεμένη. Βίντεο


Μια περίεργη υπόθεση απαγωγής ενός Ελληνα υπηκόου στην Υεμένη ... Ο Έλληνας ζητεί βοήθεια από την κυβέρνηση. Μέσω βίντεο ισχυρίζεται ότι έχει απαχθεί.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη έχουν αναλάβει τη διερεύνηση μιας περίεργης υπόθεσης, που αφορά στην απαγωγή ενός Έλληνα στην Υεμένη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, το οποίο φέρεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, φαίνεται ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής στην Υεμένη, κρατείται εδώ και δέκα μήνες και απευθύνει έκκληση στις ελληνικές Αρχές για βοήθεια.

«Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει ο άνδρας στα αγγλικά.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος είχε στο παρελθόν εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές πλοίων, με έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, όμως προς το παρόν, σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν έχουν εξακριβώσει τα κίνητρα και την ταυτότητα των απαγωγέων.

Πριν από αρκετούς μήνες είχε γίνει και σχετική καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του 56χρονου δήλωσε στην Καθημερινή ότι, ο απαχθείς εργαζόταν σε εταιρεία του Άντεν της Υεμένης τα τελευταία δύο χρόνια και ότι τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγες μέρες προτού αναχωρήσει από την περιοχή με προορισμό την Αθήνα.

Το θύμα σε αυτό το διάστημα των δέκα μηνών έχει επικοινωνήσει δύο φορές με συγγενικά του πρόσωπα, μέσω τηλεφώνου, στα οποία απηύθυνε έκκληση βοήθειας. Οι απαγωγείς, την ίδια ώρα, δεν έχουν ζητήσει λύτρα από την οικογένεια του απαχθέντος, αλλά από τους εργοδότες του.

Η οικογένεια έχει καταγγείλει το συμβάν και στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του 56χρονου σε όσες περιοχές έχουν γίνει έρευνες στην Υεμένη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *