ροή ειδήσεων

Δείτε τι έκανε τα χρήματα που μάζεψε για το ελληνικό χρέος, Βρετανός φιλέλληνας


Θυμάστε τον άνθρωπο που προσπάθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος; Μπορεί να μην τα κατάφερε, μάζεψε πάντως ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που, μπορεί να μην πήγε απευθείας στην αποπληρωμή του χρέους, χρησιμοποιήθηκε ωστόσο για να βοηθήσει τρόπον τινά τη χώρα μας.


Ο Βρετανός Thom Feeney που αυτοαποκαλείται Βρετανός Φιλέλληνας, στράφηκε στην ιστοσελίδα crowd funding, Indiegogo, προσπαθώντας να μαζέψει δισεκατομμύρια ευρώ που θα «ξελάσπωναν» μια και καλή την Ελλάδα από τους πιστωτές της.

Αν και το σχέδιο αυτό ναυάγησε, του ήρθε στο μυαλό ένα εναλλακτικό σχέδιο για να βοηθήσει. Ετσι, κατάφερε να μαζέψει 250.000 ευρώ, τα οποία τώρα διαθέτει στην ενίσχυση άνεργων Ελλήνων, ώστε να βρουν δουλειά.

Ο Feeney έγινε ένας από τους πιο πολυσυζητημένους ανθρώπους στον πλανήτη για την πρωτοβουλία του. Η καμπάνια του έγινε viral και το πρόσωπό του γνωστό στα διεθνή ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρει να σώσει την Ελλάδα από το χρέος της, ωστόσο, η ιδέα του ήταν «πιασάρικη» και τράβηξε αμέσως τα φλας.
Κατάφερε να μαζέψει 1.930.577 ευρώ από την καμπάνια του, αλλά οι κανόνες του συγκεκριμένου ιστότοπου που χρησιμοποίησε προβλέπουν ότι οι δωρεές επιστρέφονται στους δωρητές αν δεν επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί.

Ο Feeney τότε σκέφτηκε να ζητήσει από το Indiegogo, να προσεγγίσει και πάλι τους ίδιους δωρητές, αλλά για διαφορετικό σκοπό: να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τους ίδιους τους Έλληνες, ειδικά τους νέους που δεν έχουν δουλειά.

Τελικά μάζεψε 289.152 ευρώ από 13.000 δωρέες από όλον τον κόσμο. Συεργάστηκε με την ελληνική εταιρεία Δεσμός και δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» που χρησιμοποίησε τα χρήματα αποκλειστικά για να βρει εργασία στους άνεργους νέους της Ελλάδας.

Από τον Ιανουάριο του 2016 το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει 15 νέες θέσεις εργασίας σε ελληνικές ΜΚΟς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Και Δράμα αποκλειστικά για υποψηφίους από 18-29 ετών.

Σύμφωνα με τον Δεσμό, οι άνθρωποι που ωφελούνται από τους νέους που βρίσκουν δουλειά αγγίζουν τους 20.000 μέχρι στιγμής. Μάλιστα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στις άλλες ΜΚΟ να προσφέρουν θέσεις εργασίας και ήδη έχουν λάβει 100 θετικές απαντήσεις.

Οι θέσεις που επιδοτήθηκαν από την ιδέα του Feeney αφορούν σε ΜΚΟ, όπως: Αγγιγμα Ζωής, Εμφασις, Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης, Σύνδεσμος Προστασίας Αγριας Ζωής, Μέλισσα, κλπ.

newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *