ροή ειδήσεων

Σπουδές μέσω διαδικτύου επιλέγουν οι Έλληνες φοιτητές!


Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες σπουδάζουν μέσω του διαδικτύου σε κορυφαία πανεπιστήμια
του κόσμου, καθώς το θεωρούν οικονομικότερο. Μάλιστα η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αριθμό διαδικτυακών φοιτητών στο Χάρβαρντ.

Όχι στο αμφιθέατρο αλλά στο σπίτι, μπροστά από τον υπολογιστή του, κατάφερε να πάρει μάστερ στα χρηματοοικονομικά ο Λάμπρος Χαλάτσης.

Επέλεξε να φοιτήσει εξ αποστάσεως στο πανεπιστήμιο του Λέστερ αφού όπως μας εξηγεί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει στην Αγγλία για να σπουδάσει. Με τον τρόπο αυτό το μεταπτυχιακό κόστισε 4000 ευρώ.

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τις σπουδές στο εξωτερικό να φαντάζουν άπιαστο όνειρο, ειδικά αν πρόκειται για κορυφαία πανεπιστήμια. Τα δίδακτρα όμως των διαδικτυακών μαθημάτων είναι συνήθως χαμηλότερα και οι Έλληνες τα προτιμούν.


Σε γενικές γραμμές το κόστος απόκτησης ενός εξ αποστάσεως πτυχίου κυμαίνεται από 3.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με το πανεπιστήμιο, τη χώρα, το επίπεδο σπουδών και το είδος του πτυχίου.


Ακόμη και στο Χάρβαρντ, που δεν είναι η φθηνότερη επιλογή, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αριθμό διαδικτυακών φοιτητών, με το 13,6% μάλιστα να ολοκληρώνει επιτυχώς τη φοίτηση του, όταν ο διεθνής μέσος όρος είναι μόλις στο 4,6%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκος Βασιλάκος που σε λίγο καιρό παίρνει το διαδικτυακό πτυχίο στο μάρκετινγκ.

Σπουδαία πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ ή το ΜΙΤ προσφέρουν online μαθήματα και χωρίς χρήματα ,μέσω του YouTube. Τα δωρεάν προγράμματα ωστόσο μπορεί ξεδιψούν τη γνώση δεν παρέχουν όμως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *