ροή ειδήσεων

Φούρνος μικροκυμάτων: Τελικά πόσο επικίνδυνος είναι;


Έχετε ακούσει πολλά για τους φούρνους μικροκυμάτων.
Τα περισσότερα από αυτά είναι άσχημα αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι είναι εξαιρετικά βολικός. Τελικά όμως πόσο σας βλάπτει;

Τι συμβαίνει, όμως πραγματικά; Κάνει τόσο κακό στην υγεία μας; Πόσο επικίνδυνο είναι και μόνο το να στεκόμαστε δίπλα του;

Σύμφωνα με τοFood and Drug Administration (επίσημη υπηρεσία των ΗΠΑ) οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να ζεσταίνετε το φαγητό σας εκτός και αν το εκθέσετε σε πολύ υψηλά επίπεδα μικροκυμάτων (πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να εκπέμψει ένας οικιακός φούρνος μικροκυμάτων σας). Σε μία τέτοια περίπτωση σίγουρα τα μειονεκτήματα θα είναι πολλά για την ανθρώπινη υγεία.

Επιπροσθέτως, οι New York Times έκαναν και μια δική τους έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το να στέκεστε κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων σας είναι ακίνδυνο. Κάθε φούρνος που πωλείται στην αγορά πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις και να περιορίζει την ποσότητα της ακτινοβολίας που μπορεί να εκπέμψει στη διάρκεια της λειτουργίας του. Μάλιστα, η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι τόση ώστε να μην επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων.

Αν και θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε αν όλα τα τεστ που γίνονται κατά καιρούς μπορεί να επηρεάσουν και να κάνουν κακό στην υγεία μας, εφόσον κλείνετε καλά την πόρτα του φούρνου και αυτή εφάπτεται σωστά, τότε δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Έτσι τουλάχιστον μας λένε οι ειδικοί. Εμείς πάντως έχουμε τις επιφυλάξεις μας!

Πηγή: spirossoulis.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *