ροή ειδήσεων

Hollywood: Ποιοι Έλληνες ηθοποιοί συμμετείχαν σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές;


Ξεκινάμε από τη μοναδική Κατίνα Παξινού, η οποία όχι μόνο πρωταγωνίστησε
στην ταινία «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» (1943) ως «Πιλάρ», αλλά κέρδισε και το Όσκαρ β’ Γυναικείου ρόλου εκείνη τη χρονιά.



Η συγκλονιστική ερμηνεία της ως μάνα στην ταινία του Λουκίνο Βισκόντι «Ο Ροκο και τα’ αδέλφια του» (1960) δίπλα στους Αλαίν Ντελόν, Ζαν Μορώ και Κλαούντια Καρντινάλε, έγραψε ιστορία.





Στην ίδια ταινία ξεχωρίσαμε και τον Σπύρο Φωκά, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε πάρα πολλές παραγωγές -ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως για παράδειγμα το «Διάμαντι του Νείλου (1985) δίπλα στον Μάικλ Ντάγκλας, την Κάθλιν Τέρνερ και τον Ντάνι ντε Βίτο και τον «Ράμπο ΙΙΙ» (1988) δίπλα στον Σιλβέστερ Σταλόνε.



Ειρήνη Παπά: Μια ελληνίδα με πραγματικά διεθνή καριέρα. Η πρώτη της ταινία ήταν το 1961. «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», μια υπερπαραγωγή που γυρίστηκε στη Ρόδο και στην οποία συμμετείχαν μια πλειάδα αστέρων του Χόλυγουντ, όπως ο Γκρέκορι Πεκ, ο Άντονυ Κουίν και ο Ντέϊβιντ Νίβεν



Ο Γιώργος Βογιατζής έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς παραγωγές όμως στο δικό μας μυαλό πάντα ξεχωριστή θέση θα κατέχει η ερμηνεία του ως «Ιωσήφ» στην θρυλική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977). Ακόμη μερικές ταιίες του είναι τα «Μοντέρνα τέρατα» και το Φράντικ (1988)με τον Χάρισον Φορντ. Πρόσφατα τον είδαμε στην ταινία «First Line» για τα μάρμαρα του Παρθενώνα μαζί με τη κόρη του, Κασάνδρα Βογιατζή.



Ο Τίτος Βανδής είχε επίσης αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς παραγωγές. Η φωτογραφία από την ταινία του Γούντι Άλεν «Τα πάντα γύρω από το σεξ» (1972).



Κι όμως, αυτός που βλέπετε στη δεξιά φωτογραφία είναι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο διάσημος ηθοποιός συμμετείχε στην ταινία του 1982 «Οι εραστές του καλοκαιριού» (Summer Lovers) όπου ερμήνευε τον ρόλο του «Γιώργου» ένα greek καμάκι που την «έπεσε’΄στην τουρίστρια Ντάριλ Χάνα.




Ο Αλέξης Γεωργούλης κέρδισε την καρδιά της Νία Βαρντάλος στην ταινία «Ερωτας αλά Ελληνικά» το 2009








Ο Άνθιμος Ανανιάδης έφυγε για την Αμερική και ξεκίνησε την καριέρα του ως Anthem Moss. Για την πρώτη ταινία στην οποία είχε συμμετάσχει («My Earl Grey») είχε δηλώσει τα εξής στην εφημερίδα Espresso: «Οι οντισιόν κράτησαν δυο μήνες. Την πρώτη φορά που με είδαν ήταν λίγο επιφυλακτικοί μαζί μου, αλλά χρησιμοποίησα τον ρομαντισμό των Ελλήνων στο δοκιμαστικό και το βρήκαν ενδιαφέρον. Συνολικά πέρασαν 250 άτομα από τα δοκιμαστικά που έγιναν στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Περάσαμε όμορφα , ήταν μια δυνατή εμπειρία»




O Χρήστος Βασιλόπουλος εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λος Αντζελες το 2009. Κατάφερε να κάνει μια εμφάνιση στο δέκατο επεισόδιο της έβδομης σεζόν της πασίγνωστης αστυνομικής σειράς «The Closer» αλλά και πιο πρόσφατα στις ταινίες «Plesure Rain», «Pocket Listing».




Διεθνή καριέρα στο Λος Άντζελες ετοιμάζεται να κάνει ο ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος και την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ανήμερα των γενεθλίων του. «Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια μου το έδωσα εγώ σε μένα… Στην 1η μου οντισιόν στην Αμερική πήρα τον 1ο μου ρόλο. Στην 1η μου οντισιόν στην Αμερική πήρα τον 1ο μου ρόλο! Co-Star σε ένα επεισόδιο της σειράς Criminal Minds – Beyond Borders! Και θα έχω σκηνή με ένα ηθοποιό που θαύμαζα πάντα, τον Gary Sinise!» Καλή επιτυχία




Ιδού και τα πειστήρια από την ταινία «The back-up plan», όπου ο Μάνος υποδύθηκε τον Μάριο, έναν σερβιτόρο που εργάζεται στο εστιατόριο που πηγαίνει η Ζωή (Λόπεζ).


Η Κατερίνα Μουτσάτσου συμμετείχε με έναν πολύ μικρό ρόλο στην ταινία που έσπασε τα ταμεία το 2009, «The Hangover

Μιχάλης Γιαννάτος. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε μεγάλη συμμετοχή σε ταινίες του Χόλιγουντ σε όλη του τη ζωή. Ξεχωρίζουμε αυτή του 1978 στο θρυλικό «Εξπρές του Μεσονυχτίου».

Η Βάνα Μπάρμπα έχει να «καυχιέται» οτι συμμετείχε στην ιταλική παραγωγή «Mediteraneo» (1991) που κέρδισε τον Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Στην ταινία «Zorba the Greek» (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη, συμμετείχε μια πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών πλάι στον Άντονι Κουίν και τον Άλαν Μπέιτς. Ξεχωρίζουμε τους: Ειρήνη Παπα, Ελένη Ανουσάκη, Σωτήρη Μουστάκα, Γιώργο Φούντα, Άννα Κυριακού και Τάκη Εμμανουήλ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *