ροή ειδήσεων

TA EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙ 288 ΕΚΑΤ ΣΤΗΝ GOLDMAN SACHS


ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ VENTURE CAPITAL NBGI PRIVATE EQUITY LIMITED ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK KAI GOLDMAN SACHS. ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΦΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕΣΩ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Αθήνα
30/9/2016


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% της συμμετοχής της στα 11 Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών ("ΚΕΣ") που κατείχε άμεσα ή έμμεσα και τα οποία διαχειρίζονταν από την NBGI Private Equity Limited ("NBGI PE") (η "Συναλλαγή"), σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών τα οποία διαχειρίζεται η Deutsche Bank Private Equity ("DBPE") και η Goldman Sachs Asset Management ("GSAM") (εφεξής αναφερόμενοι από κοινού ως "Αγοραστές").
Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €288 εκατ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της Συναλλαγής και συνυπολογίζοντας τα συνδεόμενα με την εν λόγω έξοδα, ο δείκτης CET1 της ΕΤΕ αυξάνεται κατά 23 μ.β, με βάση τα αποτελέσματα του β' τριμήνου του 2016.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της πώλησης των ΚΕΣ υπογραμμίζει την αφοσίωση της διοίκησης της ΕΤΕ στην επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της να διοχετεύσει κεφάλαια στην ελληνική οικονομία και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Η Greenhill Cogent Europe ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Proskauer Rose (UK) ως νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ σχετικά με τη συναλλαγή.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ;

















http://bankstersae.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *