ροή ειδήσεων

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: Όλοι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 10 το πρωί


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στην οργανωμένη πάλη μπορούμε να βάλουμε ΤΕΡΜΑ στις μονοβάρδιες, στην κινητικότητα, στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, στο μεροκάματο στα όρια της φτώχειας, στα «μπίζνες πλαν» Διοικήσεων και κυβέρνησης για κλινικές και νοσοκομεία, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που απεργάζονται επιχειρηματικοί όμιλοι- κυβέρνηση- Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.)- ΔΝΤ.
Μόνο μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή στα σωματεία μας, μέσα από πρωτοβουλίες διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, διεκδίκησης υψηλού επιπέδου και εντελώς δωρεάν υπηρεσίες για όλο το λαό, σε συντονισμό με σωματεία εργαζομένων άλλων κλάδων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών, με συλλόγους χρονίως πασχόντων, συνταξιούχων, γυναικών, νεολαίας θα καταφέρουμε να περάσει το εργατικό- λαϊκό κίνημα στην επίθεση απέναντι στον κοινό εχθρό.
Η σημερινή άσχημη κατάσταση στο κίνημα που επιτρέπει στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της να μας αφαιρούν μαζικά κατακτήσεις που κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές με μακροχρόνιους αγώνες, μαζικές απεργίες και θυσίες, δεν θα κρατήσει για πάντα.
Στο χέρι σου είναι, συνάδελφε, να αλλάξει μια ώρα αρχύτερα! Όσο στερείς το μυαλό και τις δυνάμεις σου από τη συλλογική πάλη για όλα όσα δικαιούμαστε, για όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά σου, δίνεις περιθώρια στον αντίπαλο να σου αφαιρεί κι άλλα. Η ευτυχία σου και αυτή των παιδιών σου δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των αφεντικών της, δεν είναι ούτε στον προσωπικό αγώνα για επιβίωση. Είναι στον κοινό συλλογικό αγώνα για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που μας το στερούν βίαια.
Οι εξελίξεις στον κλάδο μας τα χρόνια πριν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και μέσα σε αυτή δείχνουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι διαχρονικά είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην Υγεία, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην αποκατάσταση και την πρόνοια που εξασφάλιζαν τεράστια κέρδη σε κάθε περίοδο, με κάθε κυβέρνηση. Παλιότερα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι Όμιλοι και ο Σύνδεσμος βιομηχάνων καθορίζουν μισθούς και δικαιώματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσα από μηχανισμούς και όργανα του κράτους.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας τους ήρθε μέσα από το τσάκισμα των μισθών μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Ήρθε μέσα από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των κρατικών υγειονομικών μονάδων, για να αυξάνεται το «ζεστό χρήμα» που πηγαίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Η αύξηση πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων και των ίδιων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων απ ευθείας από την τσέπη τους για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, φάρμακα υπηρετεί το στόχο να φτιαχτεί ένα σύστημα πλήρως ανταποδοτικό. Νοσοκομεία με τζίρο και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση (αυτόνομες αυτοδιοικούμενες μονάδες) είναι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «οικειοθελώς» συμφωνημένη από τις σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.
Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης που χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τον κόπο του λαού, παραδόθηκε όμως από την κυβέρνηση Συριζα- ΑΝΕΛ σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), την ΑΕΜΥ, στελεχώθηκε και με δανεικό προσωπικό, για να λειτουργεί ως αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα. Δε συναντάμε, λοιπόν, μόνο το κλείσιμο, τη συγχώνευση, την κατάργηση Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας κι άλλων μονάδων υγείας σαν αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα, μπορεί και να ανοίγουν μαγαζιά υγείας με προσωπικό για ορισμένο χρονικό διάστημα (επικουρικοί, 5μηνα, ελαστικές εργασιακές σχέσεις), που «θα μπαίνει και θα βγαίνει» ανάλογα με τις ανάγκες της πελατείας, με ασθενείς που θα ακριβοπληρώνουν με άμεσο και έμμεσο τρόπο.
Εργοδοσία, κράτος και Ε.Ε. θέλουν να προωθήσουν το μοντέλο Σαντορίνη Α.Ε. παντού κι έχουν ετοιμάσει και τα εργαλεία τους (θεραπευτικά πρωτόκολλα, αξιολόγηση κλπ).
Η κυβέρνηση με τα ίδια κριτήρια ετοιμάζεται να φέρει σχέδιο νόμου για ΠΦΥ και για Ψυχική Υγεία.
Με αυτές τις εξελίξεις και την πολιτική που τις δημιουργεί και τις αναπαράγει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Γι αυτό η αντιπαράθεση που επιλέγει να κάνει είναι πολύ βολική για την ίδια την κυβέρνηση, βολική για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που σφράγισαν αρνητικά τη ζωή μας, και τελικά εξυπηρετική για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Γιατί δεν αμφισβητεί με τι όρους και για ποιον δουλεύουν τα νοσοκομεία, οι μονάδες υγείας και πρόνοιας. Γιατί διαχρονικά έβαζαν και βάζουν πλάτη να εισέρχεται μέσα στο κίνημα η γραμμή της ανταγωνιστικότητας και του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αντιπάλου μας. Είναι η επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τα συλλογικά δικαιώματα των υγειονομικών, των ασθενών και περιθαλπόμενων. Είναι η γραμμή που «κλέβει» την Επιστήμη από τα τίμια χέρια των υγειονομικών και την παραδίδει στα χέρια των εμπόρων της υγείας, για να πλουτίζουν. Σε όλα αυτά ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ έβαζαν πλάτη τόσα χρόνια και συνεχίζουν να βάζουν.
Γι αυτό δεν τους νοιάζει πραγματικά να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς. Γι αυτό επιδιώκουν να είναι και οργανωτικά διαιρεμένο το κίνημα, θέλοντας τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις έξω από τα σωματεία. Ξεπέρασέ τους !
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε:
 ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
 Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό επίδομα.
 Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.
 Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία.
 Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη βουλή!
 Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *