επικαιρότητα

Σε ομηρία για 64 χρόνια με το τέταρτο μνημόνιο


Ο κύβος ερρίφθη! Το τέταρτο στη σειρά μνημόνιο είναι προ των πυλών της ελληνικής οικονομίας, θα έχει ως άξονα την αναδιάρθρωση του χρέους και θα δεσμεύσει τις επόμενες γενιές για άλλα 64 χρόνια.

Συγκλίνουσες πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τεχνοκράτες που εργάζονται για το ΔΝΤ κάνουν λόγο για μια επεξεργασμένη λύση που θα ενσωματώνει και τις βασικές κατευθύνσεις του τρίτου μνημονίου, η οποία θα επισφραγισθεί -και επισήμως- στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εάν κλείσει χωρίς αστερίσκους και καθυστερήσεις η δεύτερη αξιολόγηση.

Το σχέδιο που διακρίνεται από τον επιθετικό χαρακτήρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -το οποίο θα συμμετέχει ενεργά με χρηματοδότηση στο πρόγραμμα- θέλει καθαρή και μόνιμη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, με απομείωση ποσού που αγγίζει τα 75-80 δισ. ευρώ ή περίπου 40 μονάδες του ΑΕΠ, προκειμένου να τελειώσει οριστικά η περιπέτεια της εγχώριας οικονομίας.

Η αναδιάρθρωση θα αφορά σε δάνεια του ευρωπαϊκού τομέα, τα οποία ανέρχονται σήμερα σε 263 δισ. ευρώ (έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα με τα δύο πρώτα μνημόνια) και όχι τα δάνεια του ΔΝΤ, ύψους 18 δισ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του διεθνούς οργανισμού η περικοπή των δανείων του.


Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που επικαλούνται αξιωματούχους του Ταμείου, προτείνεται η επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 και η χορήγηση περιόδου χάριτος έως το 2040.


Παράλληλα, προκρίνεται η σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής, για τα επόμενα 30-40 χρόνια, στα τρέχοντα επίπεδα του 1,5%, με όλες τις αποπληρωμές των τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων.


Οι προτάσεις του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα και, σύμφωνα με αυτές, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους διατηρείται κάτω από το 15% του ΑΕΠ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWSΠαράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Πρώτον, οτιδήποτε κι αν αποφασίσει το ΔΝΤ, αν στην Ελληνική Βουλή δεν ψηφιστεί δεν είναι έγκυρο. Δεύτερον να μας επιστρέψουν όλα τα Κράτη τους Εθνικούς πολιτιστικούς πλούτους μας και τις οικονομικές αποζημιώσεις μας. Και τέλος, πολύ γρήγορα από το ελληνικό κράτος να γίνει καταμέτρηση και εκτίμηση του χρυσού, μετοχών, και ολικών κεφαλαίων πού βρέθηκαν στο υποθηκοφυλάκειο μας για να τους εξοφλήσουμε και να μην τυραννιούνται τα παιδιά μας για 64 χρόνια.(Και το σημαντικότερο), να σέβονται στην Βουλή μας τις προειδοποιήσεις του στρατηγού μας γιατί δεν κάθεται σε υπουργική πολυθρόνα, να έχει αυξηθεί παντού αρκετά ο στρατιωτικός μας εξοπλισμός από τα χρήματα του υποθηκοφυλακείου μας, για την ασφάλεια του κράτους μας, και του λαού μας. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ροδίνι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όπλο ευτυχώς πρόλαβαν οι θαμώνες να τον αφοπλίσουν γρήγορα .
Αυτά και άλλα πολλά γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση στο συγκεκριμένο καφέ που μόνο καφέ δεν σερβίρει.
Έχουμε φτάσει στα όρια απελπισίας στην γειτονιά η αστυνομία κοιμάται και κανένας δεν κάνει τίποτα .
Έχουμε φτάσει σε βαθμό να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. βίντεο...

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά