ροή ειδήσεων

Τουρισμός: «Τρέχουν» οι προκρατήσεις για τη Ρόδο και την Κω


Την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν την TUI Γερμανίας να σχεδιάζει μεγάλη αύξηση στις κλίνες σε Κρήτη, Ρόδο και Κω, μέχρι και 40% για το ερχόμενο καλοκαίρι, με παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας πτήσεων από τη Γερμανία, τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική σεζόν είναι ενθαρρυντικά.

Ακόμη και οι πιο… συγκρατημένοι τουριστικοί παράγοντες της Δωδ/σου και ιδιαίτερα της Ρόδου, κάνουν λόγο για μια πολύ καλή σεζόν –εάν δεν συμβούν έκτακτα γεγονότα σε επίπεδο γεωπολιτικών εξελίξεων και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.


Καθώς το 2015 ήταν μια χρονιά που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν, με τις εικόνες από τα hotspots και τους πρόσφυγες να κάνουν τον γύρο του κόσμου, προσθέτοντας πόντους στο αρνητικό κλίμα, η αυγή του 2017, μας βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άποψη ετοιμότητας. Ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις και η στάση που επιμένει να τηρεί απέναντι στην Ευρώπη η γείτονα Τουρκία, θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για τον τουρισμό μας.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει κυρίως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο ΠΡΟΤΟΥΡ λόγω καθυστερήσεων, φαίνεται να ‘έχασε’ το τρένο για φέτος.

Η ανησυχία προσανατολίζεται μόνον ως προς την πορεία της κρουαζιέρας καθώς τα μηνύματα είναι πάρα πολύ αρνητικά για την Ρόδο –όσο και για την χώρα μας.

Αισιόδοξα μηνύματα από τις προκρατήσεις

«Τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Ρόδο, αυτή την περίοδο. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και οτιδήποτε αρνητικό συμβεί θα έχουμε και τις ανάλογες εξελίξεις. Στην περίοδο αυτή που γίνονται οι προκρατήσεις, σημειώνεται έντονο ενδιαφέρον από όλες τις αγορές, με πρώτη την Γερμανία και μετά την Αγγλία. Ωστόσο, όλες οι αγορές εμφανίζονται ανεβασμένες: Ιταλία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Πολωνία. Μόνον για την ρωσική αγορά και τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα. Είναι μια αγορά που παραμένει με ένα ερωτηματικό. Αφενός είναι ακόμη νωρίς γι’ αυτή την αγορά και αφετέρου, η πορεία της είναι απρόβλεπτη –όπως κάθε χρόνο. Αυτή την περίοδο για παράδειγμα, η ρωσική αγορά δεν έχει καταλήξει ούτε σε αριθμό αεροπορικών θέσεων ούτε πότε θα κάνουν διακοπές», δηλώνει στην «δημοκρατική» ο Ρόδιος τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης.

Οι εκτιμήσεις είναι πολύ συγκρατημένες για την πορεία της ρωσικής αγοράς, με δεδομένο ότι έχουν ανοίξει αγορές οι οποίες, παραδοσιακά, είχαν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από αυτή την αγορά, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το στοιχείο ότι την επόμενη σεζόν, αυξάνεται ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων (από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία προς Ελλάδα) που δημιουργεί ένα πολύ καλό κλίμα στην τουριστική αγορά.

Ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι εκτός από την Ρόδο που καταγράφει μεγάλη ζήτηση, η Κως παρουσιάζει αυξητικές τάσεις –ύστερα από μια πολύ κακή περίοδο το 2015 και μια ικανοποιητική σεζόν το 2016 καθώς πλήρωσε το…. τίμημα του προσφυγικού ζητήματος.

«Η επόμενη τουριστική σεζόν θα πάει πάρα πολύ καλά για την περιοχή μας. Αυτό δείχνουν όλοι οι δείκτες και όλα τα στοιχεία. Η ζήτηση κινείται με αυξητικές τάσεις και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Και αναλόγως με την ζήτηση θα μπούν και οι αεροπορικές θέσεις. Συνεπώς, θα πάμε πολύ καλά –εκτός εάν συμβεί κάτι έκτακτο κι έχουμε πάλι περιστατικά όπως το ζήτημα με το προσφυγικό» κατέληξε ο κ. Καμπούρης.
zougla.gr
Πηγή: dimokratiki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *