ροή ειδήσεων

Καλόβολος υπάλληλος; Μικρότερος μισθός!


Είστε καλοί και συναινετικοί στη δουλειά σας; Τότε μάλλον παίρνετε τα λιγότερα λεφτά.
Ειδικά αν είστε γυναίκα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The European Journal of Work and Organizational Psychology.



Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Sharon Toker της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και την Δρ Renee De Reuver από το Τμήμα Μελέτης Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Tilburg της Ολλανδίας, θέλησε να εξετάσεις τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ανδρών και γυναικών, μέσα από το πρίσμα κάποιων στερεοτυπικών χαρακτηριστικών τους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κυριαρχικές, απαιτητικές γυναίκες, που λένε καθαρά τι θέλουν και δεν υποχωρούν από τις απαιτήσεις τους, ανταμείβονται και αμείβονται περισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους τους που θα χαρακτηρίζονταν καλόβολες και πιο συναινετικές. “Στην ουσία διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες τιμωρούνται όταν είναι συναινετικές και καλές”, σημείωσαν οι ερευνήτριες.

Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τους κυρίαρχους άνδρες έναντι των πιο διαλλακτικών ομόφυλων συναδέλφων τους - αλλά ακόμη και οι κυρίαρχες γυναίκες κερδίζουν πολύ λιγότερα από ό, τι το σύνολο των ανδρών συναδέλφων τους, κυρίαρχων ή όχι.
Ακόμη και σήμερα, "κάποιες γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο φοβούνται να εκδηλώσουν κάποιο χαρακτηριστικό που συγκρούονται με την στερεοτυπική εικόνα του γυναικείου χαρακτήρα. To αποτέλεσμα είναι να ‘τιμωρούνται’ σε οικονομικό/μισθολογικό επίπεδο", τόνισε η καθηγήτρια Toker.
"Βρήκαμε ότι οι γυναίκες επενδύουν περισσότερο στην εργασία τους σε σχέση με αυτά που παίρνουν και αμείβονται πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους”, επεσήμαναν οι ερευνήτριες. Αποδίδουν δε αυτήν την κατάσταση στο ότι έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να απαιτήσουν μια ισότιμη πληρωμή.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *