επικαιρότητα

Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτή η παράξενη "τρύπα" στο φορητό υπολογιστή σας;


Παρατηρώντας το φορητό σας υπολογιστή, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια παράξενη
τρύπα - θύρα που βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά στο επάνω μέρος.
Αυτή την υποδοχή μπορεί επίσης να την παρατηρήσετε σε ένα φορητό σκληρό δίσκο, την οθόνη ή και άλλα ηλεκτρονικά είδη που μπορεί να διαθέτετε. Η τρύπα, γνωστή και ως θύρα ασφαλείας Kensington (Kensington Security Slot), είναι, όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, στην πραγματικότητα ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντικλεπτικό component του συστήματος ασφαλείας της Kensington Computer Products Group.

Το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού της υποδοχής προέκυψε από τον κατασκευαστή κλειδαριών ποδηλάτου Kryptonite το 1999.


Η υποδοχή Kensington αποτελείται από μία μεταλλική τρύπα στη συσκευή και μία κυλινδρική «άγκυρα» που συνδέεται με ένα μεταλλικό καλώδιο με επίστρωση καουτσούκ. Η άγκυρα είναι συνδεδεμένη με την τρύπα και μπορεί να κλειδωθεί χρησιμοποιώντας ένα κλειδί ή έναν αριθμητικό συνδυασμό. Το άλλο άκρο του καλωδίου μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε ακίνητο αντικείμενο όπως ένα τραπέζι.

Το καλώδιο μπορεί να κοπεί μόνο με τη χρήση κόφτη. Ένα άτομο μπορεί να αποσπάσει την κλειδαριά, χωρίς να προκαλεί μεγάλη ζημιά στην ίδια τη συσκευή, ωστόσο το σύστημα δρα ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που μπορεί ενδεχομένως να αποτρέψει την κλοπή στα καταστήματα.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης:
Η κεφαλή της νοσηλευτικής υπηρεσίας βασιζόμενη σε λόγια των αυλικών, χωρίς
να διασταυρώσει τα λεγόμενα των "ρουφιανων της" κατηγορεί υπαλλήλους και
τους στέλνει στον ψυχίατρο συμφωνα με τα λεγόμενά της γιατι στο ΓΝΡΟΔΟΥ θα
γινεται οτι λεει αυτη και κανενας αλλος . Κι όλα αυτά για να καλύψει
σκάνδαλα των δικών παιδιών!!!
ΝΤΡΟΠΉ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΊΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης