ροή ειδήσεων

Το «Κτήνος»: Δείτε τη λιμουζίνα-«τέρας», με την οποία θα μετακινείται ο Ομπάμα στην Αθήνα

«Beast» («Το κτήνος» ή «το τέρας»): με αυτό το όνομα είναι γνωστή η επίσημη λιμουζίνα του προέδρου των ΗΠΑ, την οποία θα χρησιμοποιήσει και για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη της 15ης και 16ης Νοεμβρίου.
Πρόκειται, στην ουσία, για μία μοναδική Cadillac, η οποία είναι φορτηγό που μεταμορφώθηκε σε αυτοκίνητο -και όχι το αντίστροφο.

Είναι εξοπλισμένη με πολλά συστήματα προστασίας, επιθετικά και αμυντικά συστήματα και κατασκευάστηκε με τα στάνταρ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Μέσα στο «Τέρας» ο Μπαράκ Ομπάμα είναι παντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο, αλλά έχει διαθέσιμο πλήρη εξοπλισμό των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρεία, General Motors, το 2013, είχαν κατασκευαστεί 12 πανομοιότυπα αυτοκίνητα, τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί εναλλάξ. Αυτά που δεν χρησιμοποιούνται είναι σταθμευμένα στα κεντρικά των μυστικών υπηρεσιών και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο.

Τουλάχιστον δύο οχήματα ταξιδεύουν με τον πρόεδρο όπου πηγαίνει -φυσικά, και στην Αθήνα. Η αυτοκινητοπομπή του περιβάλλεται, μεταξύ άλλων, από μέχρι και 45 θωρακισμένα οχήματα -ανάμεσά τους ένα ακριβές αντίγραφο του «Beast»-, την αστυνομία της εκάστοτε περιοχής, κινητό κέντρο τηλεπικοινωνιών, κ.ά.



Τα χαρακτηριστικά του «Τέρατος» όπως η τελική ταχύτητα και το βάρος του, είναι απόρρητα, όπως και η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή των αλεξίσφαιρων παραθύρων. Ωστόσο, έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, που λένε ότι η κάθε Cadillac ζυγίζει 6,8 τόνους λόγω της θωράκισης και των επιπλέον συστημάτων ασφάλειας.

Η μέση κατανάλωση του V8 είναι 63 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και η αυτονομία είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του κάθε αυτοκινήτου είναι 1,5 εκατ. δολάρια.

Η πλευρική θωράκιση είναι η μέγιστη που υπάρχει σε τροχοφόρο. Έχει πάχος 20 εκατοστά στις πόρτες και άλλα 13 εκατοστά είναι το κρύσταλλο του παραθύρου, με αποτέλεσμα να είναι τόσο βαριές, που είναι σχεδόν είναι αδύνατον να ανοίξουν από μέσα.



Υπάρχει, δε, κατάλληλη προστασία για σκοπούμενη πρόκληση φωτιάς, η καμπίνα είναι στεγανοποιημένη για προστασία από επίθεση με χημικά και στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται συστήματα νυχτερινής όρασης και δορυφορική επικοινωνία με βιντεοκλήσεις για τηλεδιασκέψεις.

Κάπως έτσι, το «Κτήνος» θεωρείται, όχι άδικα, ως το καλύτερο όχημα προστασίας στον κόσμο.


protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *