ροή ειδήσεων

Μπασάρ αλ Άσαντ κατά Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι άρρωστο άτομο - Νομίζει ότι ζει στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»


Ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν «άρρωστο» άτομο και απαντάει στα περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας «νομίζει πώς ζει ακόμη στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Με συνέντευξη που έδωσε στην πορτογαλική κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε ότι είναι απαράδεκτη η τουρκική εισβολή στο έδαφος της χώρας του και πώς ο Συριακός Στρατός θα απαντήσει όταν έρθει η ώρα σε αυτή την εισβολή και μετά στόλισε τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

«Θα μιλήσουμε για ένα άρρωστο άτομο. Είναι ένας μεγαλομανής πρόεδρος. Ζει στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι στο σήμερα, έχει, πραγματικά, ξεφύγει από την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσαντ αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και στα σχέδια που έχει στο μυαλό του, πιστεύοντας πώς μπορεί να τα υλοποιήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέτει θέμα Συνθήκης της Λωζάνης, ζητώντας της αναθεώρησης της και επιμένει στα «σύνορα της καρδιάς μας» που παραπέμπουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πιστεύει πως μπορεί να καταλάβει και πάλι τα ελληνικά νησιά ή εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Να σημειωθεί ότι με η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 εξασφάλισε στην Τουρκία την επιστροφή της Ανατολικής Θράκης, την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και τα Στενά του Βοσπόρου.

Με την ίδια Συνθήκη η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, τόνισε επίσης στη συνέντευξή του ότι, «οι τρομοκράτες του ISIS διείσδυσαν στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία, με την υποστήριξη του Ερντογάν». Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που το λέει για πρώτη φορά.
pronews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *