ροή ειδήσεων

'Ομηροι του ΔΗΦΟΔΩ οι επιχειρηματίες της Ρόδου


«Όμηροι» του δημοτικού φόρου εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες επιχειρηματίες της Ρόδου γεγονός που τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία. Ο δημοτικός φόρος μπορεί και επίσημα να καταργήθηκε πριν από δύο χρόνια με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όμως και μέχρι σήμερα εξακολουθεί βάζει σε περιπέτειες τους επιχειρηματίες της Ρόδου αλλά και το Δήμο Ρόδου.

Οι επιχειρηματίες που αρνιούταν να καταβάλουν δημοτικό φόρο την εποχή που ίσχυε, θεωρώντας πως ήταν άδικος και αντισυνταγματικός και περιμένοντας την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακόμη και σήμερα θεωρούνται οφειλέτες του Δήμου Ρόδου με αποτέλεσμα να είναι δεσμευμένα τα ΑΦΜ του και να μην έχουν ευελιξία κινήσεων. Το σύνολο των οφειλών που έχουν οι επιχειρηματίες και οι άλλοι επαγγελματίες που ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν δημοτικό φόρο ανέρχεται στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων όσοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη κατά του Δήμου Ρόδου ζητώντας την αποδέσμευση των ΑΦΜ δικαιώθηκαν, οι υπόλοιποι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να αδυνατούν να κλείσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν.

Όμως και ο Δήμος της Ρόδου μετά την κατάργηση του δημοτικού φόρου ξεκίνησε την προσπάθεια για να βρεθεί νόμιμος τρόπος διαγραφής των χρεών που υπάρχουν από τη μη καταβολή του, γνωρίζοντας προφανώς ότι, σε διαφορετική περίπτωση θα έμπαινε σε νέες περιπέτειες. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο οι επιχειρηματίες να διεκδικούσαν από το Δήμο την επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων από την επιβολή του δημοτικού φόρου, γεγονός που θα τον οδηγούσε στην οικονομική κατάρρευση του.

Πάντως το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή αλλά και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους και την άσκηση πιέσεων προς τους κυβερνητικούς βουλευτές προκειμένου να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν το νομοσχέδιο «σκούπα» που επεξεργάστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και συμπεριλαμβάνεται το άρθρο που προβλέπει τη διαγραφή οφειλών από την επιβολή του δημοτικού φόρου. Η ευθύνη πλέον για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση βάσης της οποίας θα διαγράφονται τα χρωστούμενα από το δημοτικό φόρο βαραίνει τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομούς μας οι οποίοι πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στο νέο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για να προχωρήσει στην άμεση κατάθεση στη Βουλή και στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου ανοίγει ο δρόμος για την οριστική διευθέτηση ενός ζητήματος που ταλανίζει την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, αφού θα λύσει τα χέρια των επιχειρηματιών αλλά και του Δήμου Ρόδου. Σε αυτή την περίπτωση θα ανοίξει ο δρόμος και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τους επιχειρηματίες και άλλους επαγγελματίες που σήμερα ενώ διαθέτει τα χρήματα δεν μπορεί να τους πληρώσει διότι η όλη διαδικασία «σκοντάφτει» στα χρέη που φέρονται να έχουν λόγω του δημοτικού φόρου.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/16 20:33

    όσοι ήταν σωστοί και πλήρωναν ήταν κορόϊδα κύριοι του ΕΒΕΔ.Και να ξέρετε αυτοί που χρωστούσαν είναι αυτοί που κάνουν τους μεγάλους και τρανούς.Αλλά τους υποστηρίζεται γιατί είσαστε και εσείς οι ίδιοι και χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/16 21:54

    Προσαυξήσεις και πρόστιμα πάνω από 100%. Αν ήταν σωστοί θα τους έδινα αυτά τα λίγα που τους χρωστάω αλλά νταβατζιλικια δεν πληρώνω για κανένα λόγο. Από τα 400€ στα 1200 ειναι μεγάλη τοκογλυφία. Κ φυσικά αυτό το μπετό που βγάλατε για δήμαρχο ειναι πΑντελως άχρηστος. Ο προηγούμενος το ξέραμε ότι δεν έκανε τπτ επειδή τον έβαλε ο ΓΑΠ με το ζόρι ... Αυτός όμως το επιδειωξε ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *