ροή ειδήσεων

Handelsblatt: Η ελληνική μετοχή που εκτοξεύθηκε με τη νίκη Τραμπ

Ένα άρθρο το οποίο μπορεί να χαρακτηρισθεί και συλλεκτικό φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται σε διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα η Handelsblatt συνδέει την άνοδο μιας μετοχής με την εκλογική νίκη Τραμπ.
Η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για αιφνιδιαστική ανάπτυξη στην Ελλάδα: «Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι....
Από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο αυξήθηκε το ΑΕΠ κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες της Ελλάδας να παρουσιάσει μια μικρή ανάπτυξη το 2016 εκτιμούν οικονομολόγοι. "Θα μπορούσε να υπάρχει ένα μικρό θετικό πρόσημο στο τέλος του χρόνου», δηλώνει ο ειδικός της Berenberg Κάρστεν Χέσε. Και κάτι τέτοιο κατά την γνώμη θα συνέβαινε για δεύτερη μέσα σε εννέα χρόνια»…Επιπλέον, σημειώνει η εφημερίδα, η βελτιωμένη κατάσταση ρευστότητας των εταιρειών συμβάλλει στην ανάπτυξη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για μια πορεία της οικονομίας για γερά νεύρα. Η εφημερίδα γράφει: «Οι ελληνικές μετοχές τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης προσέφεραν λίγες χαρές στους επενδυτές. Αλλά τώρα τουλάχιστον όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία διαγράφεται μια αλλαγή, η οποία θα μπορούσε να φέρει νέο αέρα και στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Η οικονομία αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει και το εδώ και πολύ καιρό στάσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σημειώνει επιτέλους προόδους. Για Grexit δεν κάνει κανείς πλέον λόγο και ακόμα και η νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει τουλάχιστον μια ελληνική μετοχή».

Και η εφημερίδα εξηγεί: «Ένα τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό. Ακόμα δεν ξέρει κανείς εάν ο μελλοντικός Πρόεδρος θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις αλλά το σχέδιο εξάπτει ήδη τη φαντασία των επενδυτών στην Αθήνα. Η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιμέντων, Τitan, αυξήθηκε μετά τις αμερικανικές εκλογές πάνω από 8%. Καμία άλλη ελληνική μετοχή δεν επωφελήθηκε περισσότερο από τη νίκη του Τραμπ. Με τη θυγατρική του Titan America η επιχείρηση βρίσκεται σε καλό δρόμο εάν ο νέος Πρόεδρος υλοποιήσει το πρόγραμμα υποδομών και οι αναλυτές συνιστούν την αγορά της μετοχής».

πηγη: DW




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *