ροή ειδήσεων

Αύξηση 52% του τζίρου των οnline φαρμακείων το 2016


Αγορές αξίας ​112 εκατ. ευρώ ​(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) ​​κάνανε το 2016 οι Έλληνες
στα οnline φαρμακεία, σύμφωνα με ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του eRetail Audit, συλλέγοντας δεδομένα πωλήσεων ​για έναν από τους πιο ανερχόμενους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

Η αύξηση αυτή ανέρχεται στο 52% σε σχέση με τις αντίστοιχες online αγορές του 2015 από τα online φαρμακεία.

Όσο αφορά ​σ​το καλάθι του ​καταναλωτή στα online φαρμακεία, η μέση αξία του κυμαίνεται στα 40,67 ευρώ με το ΦΠΑ και περιλαμβάνει​ 3,7 τεμάχια ανά ​ηλεκτρονική​ παραγγελία και με ​μεγαλύτερη προτίμηση σε ​κρέμες προσώπου, αντιηλιακά, συμπληρώματα διατροφής, βρεφικές τροφές και πάνες μωρού.

Επιπλέον, ​στα ευρήματα της έρευνας ​αναδεικνύεται ότι η μέρα που αποφέρει τον υψηλότερο τζίρο στα ηλεκτρονικά φαρμακεία​ είναι η Δευτέρα με τις περισσότερες παραγγελίες να γίνονται στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως καταγράφεται στην έρευνα, το 78% των καταναλωτών που ψωνίζουν από ​online φαρμακεία είναι γυναίκες, με το 64% αυτών να είναι ηλικίας 25-34, ενώ το 30% ηλικίας 35-44​. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η ολοένα αυξανόμενη χρήση φορητών συσκευών από τους Έλληνες καταναλωτές για τις αγορές τους, με το 25% ​των παραγγελιών σε online φαρμακεία ​να γίνεται ​από κινητ​ά​ και tablets.

​Ταυτόχρονα, αξιολογώντας ​τα online κανάλια που έπεισαν τους καταναλωτές να κάνουν τις περισσότερες παραγγελίες (με την μέθοδο last-clik​ ​attribution), ​προκύπτουν ως τα πλέον αποτελεσματικά οι ​ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών Skroutz & Best​ ​Price​ ​​και ​τα οργανικά αποτελέσματα ​και οι διαφημίσεις ​που εμφανίζονται στο google.gr​.

Η Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Head of eRetail Audit, δήλωσε σχετικά με την ​περαιτέρω ​ανάπτυξη ​των online φαρμακείων: "Το 2017 αναμένουμε αύξηση 50%​ στην αξία των αγορών που θα κάνουν οι καταναλωτές από τα online φαρμακεία​, δηλαδή​ ο τζίρος των online φαρμακείων θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Ενδέχεται μάλιστα να παρατηρήσουμε και πιο εντυπωσιακή αύξηση online αγορών, μόλις επιτρέψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τις online πωλήσεις Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από πιστοποιημένα online Φαρμακεία με σχετική σήμανση (trustmark) σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία (2011/62) με την οποία έχει εναρμονιστεί και η χώρα μας."

Σημειώνεται πως η μεθοδολογία που εφαρμόζει η Convert Group στο eRetail Audit αντλεί στοιχεία σε πραγματικά χρόνο από αντιπροσωπευτικό δείγμα 30% των περίπου 130 ενεργών online φαρμακείων.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *