ροή ειδήσεων

Διαψεύδει κατηγορηματικά το ελληνικό υπ. Ναυτιλίας τα περί εμπλοκής με την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια


Κατηγορηματικά διέψευσε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας
τουρκικά δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν και από ελληνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε, νωρίτερα μέσα στην χθεσινή ημέρα, εμπλοκή στην περιοχή των Ιμίων στο Αιγαίο μεταξύ σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων.


Σε σχόλιό του, το υπουργείο αναφέρει ότι «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών».


Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει επίσης ότι, μαζί με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ, Έλληνες ψαράδες πήγαν για ψάρεμα κοντά στα Ίμια, και όταν τους αντιλήφθηκε τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής αποπειράθηκε να τους διώξει.

Οι ψαράδες ειδοποίησαν το Λιμενικό της Ρόδου, όπως αναφερόταν, έφθασε αμέσως ένα σκάφος, και μετά από κάποια ώρα έντασης, απομακρύνθηκαν όλοι. Τουρκικά μέσα δε του ομίλου της Hurriyet έγραφαν και για πτήση ελληνικού ελικόπτερου πάνω από τα Ίμια.



Όντως ο αρχηγός του ελληνικού ΓΕΣ πέταξε με ελικόπτερο την Πέμπτη πάνω από νησιά του Αιγαίου για να ευχηθεί σε στρατιώτες Χρόνια Πολλά ενόψει των Χριστουγέννων, ως είθισται να γίνεται κάθε χρόνο, αλλά δεν πέταξε πάνω από τα Ίμια.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *