ροή ειδήσεων

Μαρινόπουλος: Αλαλούμ με τη διαρροή του Α. Φλαμπουράρη


Έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, είναι οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός Δεκεμβρίου. Το Capital.gr ήδη από τις 13 Δεκεμβρίου είχε αναδείξει το πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου, αλλά και με τις σοβαρές καθυστερήσεις στην ανάθεση της υπόθεσης σε εισηγητή, η οποία εν τέλει χρεώθηκε με καθυστέρηση 50 ημερών στις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν από τα εμπλεκόμενα μέρη, η απόφαση από το δικαστήριο δεν έχει βγει. Με βάση πάντως κύκλους του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, η απόφαση από το δικαστήριο βρίσκεται στη φάση της καθαρογραφής. Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς οι κύκλοι του υπουργού υποστηρίζουν ότι υπάρχει απόφαση, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από δικαστικές πηγές, και ότι η συμφωνία δεν θα ακυρωθεί.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργού Επικρατείας "οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος ΑΕ δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία. Η Κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μια επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί."

Η ουσία είναι ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Αν η απόφαση δεν βγει, καθαρογραφεί, δημοσιευθεί και επιδοθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στα εμπλεκόμενα μέρη, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος το deal διάσωσης να τιναχθεί στον αέρα. Εν τω μεταξύ, στις 30 Ιανουαρίου λήγει η τετράμηνη προστασία από τους πιστωτές, ενώ εκτός από αυτό το deadline υπάρχει και ένα ακόμη ορόσημο. Ο λόγος για την 14η Φεβρουαρίου, που αποτελεί το deadline που έχει θέσει ο στρατηγικός επενδυτής, ήτοι η αλυσίδα Σκλαβενίτης. Σημειώνεται πως στο MoU που είχε υπογράψει ο στρατηγικός επενδυτής, ήτοι η αλυσίδα Σκλαβενίτης, οι Τράπεζες και η πλευρά Μαρινόπουλος, μια από τις ουσιώδεις αρνητικές μεταβολές της συμφωνίας, ήταν να μην έχει εκδοθεί απόφαση για το σύνολο των συμφωνιών εξυγίανσης, μέχρι την 14η Φεβρουαρίου του 2017.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *