ροή ειδήσεων

Ασπίς Πρόνοια: Ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τους ασφαλισμένους


Τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 100 εκατ. ευρώ που οφείλονται ως αποζημιώσεις σε πρώην ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value πιστώθηκαν χθες, Πέμπτη (22/12/2016) από τον αρμόδιο ασφαλιστικό εκκαθαριστή.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα συγκεκριμένα χρήματα αφορούν την κάλυψη 1.488 συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια και 1.856 συμβολαίων της Commercial Value.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την ικανοποίηση μέρους των αξιώσεων που έχουν περίπου 70.000 ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από την εκκαθάριση ότι δικαιούνται αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, από αυτούς, οι 45.000 είναι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια και 25.000 της Commercial Value.



Εξάλλου, οι συνολικές απαιτήσεις τους ανέρχονται ωστόσο σε 262 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που εκτιμάται ότι είναι διαθέσιμα είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ και προέρχονται από ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών.




Την ίδια στιγμή, πάντως, μεγάλοι χαμένοι αναδεικνύονται οι συνολικά 4.500 κάτοχοι συγκεκριμένου τύπου επενδυτικών συμβολαίων (Aspis Asset), καθώς δεν μπορούν να εγείρουν δικαίωμα αποζημίωσης. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής απεφάνθη πως «δεν έχουν προνόμιο στο προϊόν της ασφαλιστικής εκκαθάρισης, στον βαθμό που τα συμβόλαια που έχουν στα χέρια τους δεν έχουν ασφαλιστικό κίνδυνο και είναι αμιγώς επενδυτικού τύπου».

Υπενθυμίζεται πως τόσο η Ασπίς Πρόνοια όσο και η Commercial Value έχουν κλείσει οριστικά από το 2009, όταν ανακλήθηκαν οι άδειές τους.




ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *