ροή ειδήσεων

Το μπαλκόνι της Μέρκελ που τρώει Έλληνες μνημονιακούς πρωθυπουργούς


Το πρώτο στιγμιότυπο είναι από τον Σεπτέμβριο του 2014.....
Ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Βερολίνο και την Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει χάσει τις ευρωεκλογές, σε έξι μήνες είχε το σκόπελο της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα του δεν ήταν να βρει 180 βουλευτές, αλλά να φέρει τρίτο μνημόνιο....
Εκείνο το Φθινόπωρο ο Σαμαράς άρχιζε να σκίζει το μνημόνιο, να βγάζει τη χώρα στο ξέφωτο αλλά το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είχε άλλη άποψη. Υπήρχαν αβεβαιότητες για τους δανειστές και η αξιολόγηση ΔΕΝ έκλεινε ενώ άρχισαν συζητήσεις ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο. Ο Σαμαράς μετά την πρώτη πίεση ήθελε να διώξει το ΔΝΤ και πήγε στην Μέρκελ για να βρει πολιτική λύση. Το τι έγινε θυμόμαστε, το mail Χαρδούβελη κρίθηκε ανεπαρκές και ο Σαμαράς διέφυγε νωρίτερα αρχίζοντας την διαδικασία εκλογής ΠτΔ που κατέληξε στις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Δεκέμβρης του 2016, ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο μπαλκόνι με την Καγκελάριο της καρδιάς μας και επικυρίαρχο της χώρας. Πήγε να ζητήσει πολιτική λύση μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν οι διαπραγματεύσεις με Ευρωπαίους δανειστές αλλά κυρίως με ΔΝΤ και Σόιμπλε. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα διαλαλούσαν ότι ο Τσίπρας θα ζήταγε την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το Ελληνικό πρόγραμμα, η Μέρκελ του είπε κοφτά "Nein" και για αυτό και γενικά για όλα τα αιτήματα του για να ΜΗΝ ζητηθούν σκληρά μέτρα.

Πόρτα έφαγε και ο Τσίπρας που το δόθηκε το μήνυμα ότι ο χρόνος του, ως μνημονιακού πρωθυπουργού έληξε!




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *