ροή ειδήσεων

Όλη η αλήθεια: Τι πραγματικά συνέβη με τους Τούρκους στα Ίμια - Γιατί σήμανε «κόκκινος» συναγερμός


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το πρωί της Πέμπτης (15/12/2016), σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ επικράτησε ένταση στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια, με την ελληνική και τουρκική Ακτοφυλακή να πλησιάζουν πολύ κοντά η μία στην άλλη, μόλις σε απόσταση 50 εκατοστών - Διαψεύδει το ελληνικό υπ. Ναυτιλίας


Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε εμπλοκή στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.


Σε σχόλιό του, το υπουργείο αναφέρει ότι «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών».

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει επίσης ότι, μαζί με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Τι γράφουν τα τουρκικά Μέσα για το περιστατικό

Οι Τούρκοι, μέσω της Hurriyet, έγραψαν ότι οι Έλληνες παραβίασαν τη συμφωνία (σ.σ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;;;) και πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια. Έγραφαν, μάλιστα, ότι στο ελικόπτερο επέβαινε ο αρχηγός του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου, ο αρχηγός του ΓΕΣ, όντως, πέταξε με ελικόπτερο, όχι όμως πάνω από τα Ίμια, αλλά σε κάποια άλλα νησιά, για να ευχηθεί σε στρατιώτες για τα Χριστούγεννα και να τους μοιράσει δώρα, ως είθισται να συμβαίνει τέτοιες ημέρες.
Το χρονικό του επεισοδίου

Δέκα ψαράδες πήγαν με τα ψαροκάικα τους κοντά στα Ίμια να ψαρέψουν τσιπούρες, όταν τους αντιλήφθηκε τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, το οποίο επιχείρησε να τους διώξει. Οι ψαράδες ειδοποίησαν το Λιμενικό της Ρόδου, έφθασε αμέσως ένα σκάφος του, υπήρξαν «αψιμαχίες» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και στο τέλος το ελληνικό σκάφος κατάφερε να εκδιώξει το τουρκικό.










Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *