ροή ειδήσεων

Ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη και απειλεί με χάος!


Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες βρίσκονται πίσω από εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα όπως το Βόρειο Σέλας, αλλά μπορούν να αποβούν καταστροφικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό, όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες στο παρελθόν.

Απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες από την ηλιακή έκλαμψη που «χτύπησε» το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας την Τετάρτη (21/12), αφού η τεράστια ποσότητα των ηλιακών ενεργειακών σωματιδίων

που απελευθερώθηκαν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή στη Γη με ακραία φαινόμενα του διαστημικού καιρού, προκαλώντας χάος.

Πρόκειται για φαινόμενα που διαταράσσουν τα στρώματα της γήινης ιονόσφαιρας με συνέπειες μικρής ή μεγάλης βαρύτητας ανάλογα με την ισχύ τους.

Αυτή τη φορά, η ηλιακή έκλαμψη φαίνεται πως δημιούργησε μια σχετικά ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.



Δύο από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες των γεωμαγνητικών καταιγίδων μπορεί να είναι η πρόκληση παρεμβολών σε συστήματα πλοήγησης αλλά και η «εξουδετέρωση» του δικτύου ηλεκτροδότησης ολόκληρων χωρών.

Τον Οκτώβριο ο Ομπάμα, έδινε εντολή για τη χάραξη ενός σχεδίου και τη λήψη μέτρων με στόχο την προστασία του ανθρώπινου πολιτισμού από τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *