ροή ειδήσεων

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Κατά του διαχωρισμού της Εκκλησίας – Κράτους, υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ της δυνατότητας απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, για το εάν η Εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί από το ελληνικό Κράτος, το 38% συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί, το 46% μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Για το εάν οι μισθοί των κληρικών θα πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος, το 42% συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί, το 40% μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως, το 12% ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί, ενώ το 6% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Για το εάν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 61%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 25%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 11% και το 3% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Για το εάν πρέπει να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά, συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 63%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 18%.

Για το εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων, συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 81%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 8%.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *