ροή ειδήσεων

Μανιάς: Πώς ψήλωσε έτσι το παιδί...


Ο Μανιάς ξεκίνησε σαν «δεκάρι», πήρε απότομα μπόι και εκτός από καλός παίκτης
όλοι έχουν να λένε για ένα φανταστικό χαρακτήρα.


Η ζωή παίζει πολλά περίεργα παιχνίδια. Πολλές φορές δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Στα επαγγελματικά, στα προσωπικά, σε όλα...Η μπάλα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Ενα κομμάτι της και πολλές φορές για αλλού ξεκινάς και... αλλού καταλήγεις. Πάρτε παράδειγμα τον Μιχάλη Μανιά. Για καθηγητής φυσικής αγωγής... κίνησε, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και μάλιστα πολύ καλός κατέληξε. Πλέον στην Τρίπολη, καθώς επαναπατρίσθηκε μετά το εξάμηνο που πέρασε στο Βέλγιο.

Σε ένα «παιχνίδι» της μοίρας, με μία όμως κοινή συνισταμένη. Κανείς ποτέ στην πιάτσα δεν έχει να του προσάψει κάτι. Ολοι όσοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για ένα παιδί με φανταστικό χαρακτήρα. Θα αναρωτηθείτε «παιδί» στα 26 του; Και όμως κάποιοι παραμένουν για πάντα μικροί. Ρωτήστε και το έτρερόν του ήμισυ την Τζορτζίνα που τον ακολουθεί παντού για χρόνια.

Γεννημένος στην Ρόδο, από μικρός ξεκίνησε να παίζει μπάλα. Πρώτη του ομάδα ήταν ο τοπικός Απόλλωνας που είχε έδρα περίπου 15 χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα του νησιού. Μην πάει ο νους σας πως λόγω τωρινού ύψους ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα από τους συνομήλικούς του. Κάθε άλλο. Μέχρι τα 16 του ήταν ένα κλασικό «δεκάρι». Μικροκαμωμένος και ζιζάνιο. Οταν πήγαινε στην Β' Λυκείου πήρε απότομα ύψος και έτσι βρέθηκε «φουνταριστός». Πλέον βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά. Συνέχισε στον τοπικό Ερμή και τελειώνοντας το σχολείο πέρασε στα ΤΕΦΑΑ. Ετσι ήρθε στην Αθήνα, με σκοπό να γυρίσει σελίδα, επιλέγοντας το επάγγελμα του γυμναστή.


Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι... μικρόβιο, ήθελε και κάπου να παίζει μπάλα. Πήγε στο Μοσχάτο, ενώ πάντα κατέβαινε στο νησί του όταν διεξάγονταν τουρνουά μπιτς σόκερ και ποδοβόλεϊ. Αμφότερα τα λατρεύει. Την σεζόν 2008/09 τα... έσπασε στην τότε Δ' Εθνική και πήγε μετακινήθηκε Γ' και τον ΠΑΟ Ρουφ. Ξεχώριζε, αλλά εκείνα τα χρόνια ούτε εκείνος σκέφτονταν τι θα επακολουθήσει. Ξαφνικά το καλοκαίρι του 2012 στον δρόμο του εμφανίστηκε ο Απόλλωνας. Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» της τότε Football League είχαν μάθει για έναν νεαρό φορ, με καλή σωματοδομή που πάει καλά στις «μικρές» κατηγορίες. Ετσι τον απέκτησαν, παρά την «σφήνα» του Πανιωνίου. Τυχαίο; Βρέθηκε στην Ριζούπολη και στα μέρη που είχε «ανδρωθεί» ο Ντέμης Νικολαϊδης, το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα.
Στο ντεμπούτο του με τον Απόλλωνα σκοράρει κόντρα στον Θρασύβουλο και χαρίζει στην ομάδα τη νίκη με 1-0. Ηταν η χρονιά που η ομάδα έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία. Ο Μανιάς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20 γκολ σε 44 ματς και το όνομά του «έπαιζε» παντού. Και όλα αυτά με συμβόλαιο μόλις 12.000 ευρώ.


Τελικά συνέχισε στον Αρη, όμως τα πολλά προβλήματα που είχαν τότε οι «κίτρινοι» επηρέασαν και εκείνον. Το καλοκαίρι του 2014 ακολούθησε ο ΠΑΣ. Πλέον ήταν η ώρα του. Στα Γιάννινα «δέθηκε», βρήκε τα πατήματά του και το παρεϊστικο κλίμα που υπήρχε, του θύμιζε τα αποδυτήρια του Απόλλωνα. Αλλωστε αυτό αποτυπώνονταν μέσα στο γήπεδο. Εκείνα τα χρόνια πήρε και το πτυχίο του από τα ΤΕΕΦΑ, όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ετσι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Βέστερλο και βρέθηκε στο Βέλγιο. Εκεί συνέβη το εξής οξύμωρο. Πήγε καλά (14 συμμετοχές λίγες ως βασικός αλλά δύο γκολ), όμως στην ομάδα έδειχναν να μην τον πιστεύουν. Παρότι όμως δέχθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας τον χρησιμοποίησαν ως αλλαγή στο 4-1 επί της Κορτράικ. Για λίγο, αλλά και πάλι τον έβαλαν να παίξει. Σαν να μην ήξεραν ούτε εκείνοι τι ήθελαν.



Ο κύβος όμως είχε ριφθεί. Ο Μανιάς επιθυμούσε να φύγει, το κλίμα στο Βέλγιο δεν τον... σήκωνε – ως «όαση» φάνταζαν οι έξοδοι με τους άλλους Ελληνες παίκτες που παίζουν στην χώρα – και πλέον μπροστά του είναι η πρόκληση του Αστέρα. Ετσι θα είναι πιο κοντά στην οικογένειά του – ο μύθος λέει πως όταν βλέπει τον μουσακά της μητέρας του τα παρατά όλα – ενώ θα έχει σχετικά κοντά και την θάλασσα για να ηρεμεί ψαρεύοντας με φίλους. Νέα σελίδα καινούργια πρόκληση...





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *