ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Ορατές οι ελλείψεις αγαθών από την τοπική αγορά


Ορατές είναι οι ελλείψεις σε βασικά είδη κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ και στα συνοικιακά καταστήματα της Ρόδου.

Η απεργία της ΠΝΟ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της τοπικής αγοράς αλλά και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου αφού οι νταλίκες φορτωμένες με διάφορα προϊόντα παρέμειναν αποκλεισμένες στον Πειραιά.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ η αγορά της Ρόδου έχει «στερέψει» από αναλώσιμα προϊόντα, όπως είναι το φρέσκο κρέας, το γάλα και τα φρούτα, ενώ εμφανείς είναι ελλείψεις που παρατηρούνται και σε βασική είδη κατανάλωσης.

Πάντως οι Ροδίτες να εξασφαλίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες τους ,ενόψει μάλιστα και της εορτής των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα τα ράφια στα σούπερ μάρκετ να αδειάζουν σιγά-σιγά.

Μάλιστα ενόψει της εορταστικής περιόδου, η κατάσταση επιδεινώνει το πρόβλημα, αφού επηρεάζει και τα άλλα εμπορικά καταστήματα του νησιού, που αναμένουν να έλθουν τα εμπορεύματα που έχουν παραγγείλει. Οι καταστηματάρχες της Ρόδου βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς περίμεναν να δουλέψουν αυτή την περίοδο και τα εμπορεύματα τους ακόμη δεν βρίσκονται στα μαγαζιά τους.

Επίσης ελλείψεις στο νησί της Ρόδου υπάρχουν σε ζωοτροφές και φάρμακα.

Πάντως για ακόμη μία φορά αναδείχθηκε πόσο εκτεθειμένα είναι τα νησιά μας αλλά και οι κάτοικοι της απέναντι στις απεργίες που κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια αλλά και στις καιρικές συνθήκες. Τα νησιά μας και στις δύο περιπτώσεις είναι αποκλεισμένα, ξεκομμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την προμήθεια προϊόντων αλλά και την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων τους, αφού δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης τους σε νησιά που διαθέτουν Νοσοκομεία σε μια περίοδο που το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου είναι απαγορευτικό σε ορισμένες περιπτώσεις.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *