ροή ειδήσεων

Ούτε οι προσφορές τονώνουν την αγορά της Ρόδου


Με προσφορές οι ντόπιοι καταστηματάρχες της Ρόδου προσπαθούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού ενόψει των Χριστουγέννων. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν τονωτική ένεση στην τοπική αγορά που αργοπεθαίνει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί και της διείσδυσης και επέκτασης των αλυσίδων στη Ρόδο.

Παρόλα αυτά μόνο εορταστικό δεν είναι το κλίμα στην τοπική αγορά στην οποία επικρατεί έντονος προβληματισμός και βαρυθυμία για το τι μέλλει γενέσθαι. Η κίνηση που καταγράφεται στα ντόπια καταστήματα μόνο εορταστική περίοδο δεν θυμίζει καθώς είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η μειωμένη κίνηση έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα των καταστημάτων τα όποια όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποστεί καθίζηση. Στο κέντρο της πόλης Ρόδου, υπάρχουν ντόπια καταστήματα που δεν κάνουν ούτε «σεφτέ» γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» και στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Ακόμη και οι αγορές που έκαναν για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι περιορισμένες και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές της Ρόδου που η αγορά της Ρόδου ήταν ανθούσα. Χαρακτηριστικό της δεινής κατάστασης .στην οποία έχει περιέλθει η ντόπια αφορά είναι το γεγονός ότι, συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των ντόπιων καταστημάτων που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης. Ορισμένοι καταστηματάρχες, αναγκάστηκαν να συγχωνεύσουν σε ένα τα μαγαζιά που διατηρούσαν στο κέντρο της πόλης μας ,για να μειώσουν στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα τους ή τα μετέφεραν από τους εμπορικούς δρόμους σε συνοικίες της πόλης Ροδίων ή και εκτός.

Η τοπική αγορά έχει στερέψει από ρευστότητα και οι καταναλωτές προτιμούν να ψωνίζουν με τα μάτια, ή να αγοράζουν τα άκρως αναγκαία και απαραίτητα αν βέβαια το επιτρέπουν τα οικονομικά τους.


Η γενικότερη κατάσταση στην αγορά της Ρόδου είναι υποτονική και οι προσφορές δεν έχουν ακόμη φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους καταστηματάρχες.Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως δεν συμβαίνει το ίδιο στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες φαίνεται πως έχουν πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αφού τις σχεδόν εξευτελιστικές τιμές τους δεν μπορούν να τις ανταγωνιστούν τα τοπικά καταστήματα.Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ντόπια καταστήματα που δεν καλύπτουν από τις πωλήσεις των εμπορευμάτων τους, ούτε τα ημερήσια λειτουργικά έξοδα τους.

Πλέον και οι Ροδίτες δεν ψωνίζουν ούτε την περίοδο των εκπτώσεων, αφού όσο και να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι άδεια από ρευστό.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/16 19:36

    Ηταν τοοοοσο πετυχημένο το Black Friday που τα δώσαμε όλα εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *