ροή ειδήσεων

Οι ταινίες της εβδομάδας: Χριστούγεννα με Γκόσλινγκ, Στόουν και «La La Land»


Ο κόσμος γύρω καταρρέει – στο σινεμά όμως είναι όμορφος…

La La Land
Του Νταμιέν Σαζέλ.

Με τους Εμα Στόουν, Ράιαν Γκόσλινγκ
Μιούζικαλ, 2016, ΗΠΑ, 128’.

Ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Χωρίς μέτρο» Νταμιέν Σαζέλ εξελίσσει στο έπακρο ό,τι ξεκίνησε με την πρώτη του ταινία «Guy and Madeline on a Park Bench». Tο «La La Land» είναι ένας πολύχρωμος, σινεμασκόπ ύμνος στην αγάπη, στη μουσική και το Χόλιγουντ. Ξεχειλίζει από όραμα και ευαισθησία ταυτόχρονα, σε στροβιλίζει με τις χορογραφίες που αψηφούν νόμους και λογική, το σάουντρακ ξεπερνά κάθε προσδοκία και τα συναισθήματα των δύο πρωταγωνιστών, της φερέλπιδος ηθοποιού Εμα Στόουν και του ασυμβίβαστου πιανίστα Ράιαν Γκόσλινγκ, κουμπώνουν υπέροχα στην οθόνη καθώς γνωρίζονται και ερωτεύονται και ωριμάζουν παρέα. Επίσης, παρότι ο κυνισμός απουσιάζει από τα κάδρα του, το «La La Land» δεν γίνεται ποτέ ένα τραλαλά, χαζοχαρούμενο μιούζικαλ. Τα όνειρα άλλωστε είναι άρρηκτο κομμάτι της πραγματικότητας.



Η κόκκινη χελώνα / La tortue rouge

Του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ.
Κινούμενα σχέδια, 2016, Γαλλία / Βέλγιο, 80’.



Κάθε κάδρο της «Κόκκινης χελώνας» είναι τέλειο: απλό και πανέμορφο, ένα αυτόνομο ποίημα στη σιωπηλή ιστορία ενός άντρα ο οποίος ναυαγεί σε ένα νησί. Οι προσπάθειές του να φτιάξει σχεδία και να φύγει αποτρέπονται κάθε φορά από μια κόκκινη χελώνα. Από τον θάνατό της θα γεννηθεί κάτι άλλο, μαγικό και ανθρώπινο ταυτόχρονα. Αυτή η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του στούντιο Ghibli («Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων») μπορεί να μην απευθύνεται σε μικρά παιδιά, αλλά η τρυφερότητά της είναι αφοπλιστικά παιδική.

Βαϊάνα / Moana

Των Ρον Κλέμεντς, Τζον Μούσκερ. Με τις φωνές των Μιχάλη Κουινέλη (Stavento), Μαρίνα Σάττι
Κινούμενα σχέδια, 2016, ΗΠΑ, 107’.



Η πιο ξεσηκωτική πρωταγωνίστρια της Ντίσνεϊ των τελευταίων χρόνων λέγεται Βαϊάνα και έρχεται ως πολυπόθητο αντίβαρο στις Ελσες αυτού του κόσμου: γενναία και πεισματάρα, φεύγει από τον πολυνησιακό παράδεισο στον οποίο μεγαλώνει για να εντοπίσει τον ημίθεο Μάουι και μαζί να σώσουν το νησί της. Τσαχπίνα, με καμπύλες και απολύτως ολοκληρωμένη, χωρίς ερωτικό αντικείμενο, η Βαϊάνα αναπληρώνει για πολλά χαμένα χρόνια και παραδίδει ό,τι δεν κατάφερε το «Brave».

Η Ρόζα της Σμύρνης

Του Γιώργου Κορδέλλα. Με τους Τάσο Νούσια, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου.
Δραματική, 2016, Ελλάδα, 95’.



Ενας άνδρας ανακαλύπτει ένα αιματοβαμμένο νυφικό στα παλιατζίδικα της Σμύρνης, το οποίο τον φέρνει κοντά σε μια μυστήρια ιστορία που συνδέει το παρόν του 1985 με το παρελθόν του 1922 και την αγαπημένη του με τα καλά κρυμμένα μυστικά της γιαγιάς της.

Πηγη: Πρωτο Θεμα




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *