ροή ειδήσεων

Κρύα και ζεστά μπαλάκια. Γίνονται τέτοια πράγματα; (vids)


Κληρώσεις, ορισμοί ή κάτι άλλο;
Το SDNA φέρνει στο φως διάφορες επώνυμες καταγγελίες για παράξενες συμπτώσεις στις κληρώσεις Champions League και Europa. Μπλάτερ και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν για αδιαφάνεια, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πικάντικα βίντεο...



H θεά Τύχη της αρχαιότητας ήταν η προσωποποιημένη θεά της σύμπτωσης, του μη προβλέψιμου ή επιδιωχθέντος αλλά και της ευτυχούς συγκυρίας του απροσδόκητου συμβάντος.



Κατά τη «Θεογονία» του Ησίοδου ήταν θυγατέρα του Ωκεανού ή του Νηρέα και της Τηθίος και παρότι ο αστικός θρύλος την θέλει με το πέρασμα των αιώνων να είναι τυφλή, ο μύθος καταρρίπτεται.



Η θεά Τύχη όχι μόνο δεν ήταν τυφλή, αλλά έβλεπε κανονικότατα και ήξερε ποιους και πότε να προστατεύσει.

Ο Στιβ Γιατζόγλου κάθε φορά που έβλεπε πράγματα να επαναλαμβάνονται συνήθιζε να λέει ότι αυτό ήταν μία φορά από… συμπτωματικές συμπτώσεις.

Έτσι, κάθε φορά που αυτή η κληρωτίδα της Νιόν βγάζει ζευγάρια καρμπόν (όπως το Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα, είτε το συνηθισμένο παλούκι για την Άρσεναλ είτε τερματίζει πρώτη είτε δεύτερη στον όμιλο) αυτές οι συμπτωματικές συμπτώσεις δίνουν αλατοπίπερο σε μία ανιαρή διαδικασία.

Κάθε κλήρωση -είτε μιλάμε για τυχερό παιχνίδι, είτε για ομαδικό σπορ- δημιουργεί από μόνη της ίντριγκα. Άπειρες θεωρίες συνωμοσίας που άλλοτε στηρίζονται στην φαντασία κι άλλοτε σε ισχυρές ενδείξεις, που σπάνια μετατρέπονται σε αποδείξεις.


Ωστόσο, μερικές μαρτυρίες έχουν πιο βαρύνουσα σημασία από κάποιες άλλες: «Φυσικά και μπορείς να… μαρκάρεις τα μπαλάκια, θερμαίνοντας ή ψύχοντας τα. Εγώ ποτέ μου δεν τα άγγιξα, όμως ήμουν μάρτυρας σε κληρώσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπου αυτό έγινε. Ποτέ όμως στο επίπεδο της FIFA. Βάζεις τα μπαλάκια στο ψυγείο νωρίτερα και αγγίζοντας τα, μπορείς να καταλάβεις ποια πρέπει να τραβήξεις και ποια όχι», ήταν η εξομολόγηση του πρώην προέδρου της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ στην εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής.

Η θεωρία του ποτέ δεν μπόρεσε να αποδειχθεί. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως πίσω από τα λόγια του Ελβετού μεγαλοπαράγοντα κρύβεται το άσβηστο μίσος για την ΟΥΕΦΑ και το κυνηγητό που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο η θεωρία για τα ζεστά και τα κρύα μπαλάκια. Υπήρχαν κι άλλοι τρελοί που βγήκαν επώνυμα, με καταγγελτικό λόγο.


Όπως ο παλαίμαχος Τούρκος διαιτητής Αχμέτ Τσακάρ (σφύριξε στο Euro 1996, αλλά και στο Champions League) ο οποίος λίγο μετά την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League για την σεζόν 2012-13, που έφερε την Γαλατασαράι στον δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης εμφάνισε μία νέα θεωρία στον τηλεοπτικό σταθμό Beyaz TV.: «H ΟΥΕΦΑ έστησε την κλήρωση τόσο του Champions όσο και του Europa League», εστιάζοντας τις κατηγορίες του προς τους Πάτρικ Κλάιφερτ και Στιβ Μακμάναμαν που τράβηξαν τα μπαλάκια.

Ο Τούρκος διαιτητής υποστήριξε πως οι δύο παίκτες είχαν κρυμμένο στο μανίκι τους ένα μεταλλικό αντικείμενο που προκαλούσε δονήσεις στα μπαλάκια με αποτέλεσμα αυτοί να ξέρουν ποια και πότε να τα τραβήξουν. Συγχρόνων κατηγόρησε τον (τότε διευθυντή κληρώσεων της ΟΥΕΦΑ και νυν πρόεδρο της) Τζιάνι Ινφαντίνο πως κατά την διάρκεια της κλήρωσης έκανε ύποπτες κινήσεις με τα χέρια κάτω από το τραπέζι, κρατώντας κάτι στα χέρια του.






Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη κλήρωση που είχε να εμφανίσει φωνές και περίεργα φαινόμενα. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου του 2012 για την φάση των «16» είχε συμβεί κάτι που στατιστικά συμβαίνει μία στο εκατομμύριο. Η δοκιμαστική κλήρωση στην τελευταία πρόβα, έβγαλε ακριβώς τα ίδια ζευγάρια στους «16» του Champions League, με αυτά που προέκυψαν την επόμενη μέρα! Κάποιοι μπουκ πρόσφεραν αυτό το ενδεχόμενο με απόδοση 5.000 και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι με βάση μαθηματικά δεδομένα αυτό το ενδεχόμενο είχε μόλις μία στα δύο εκατομμύρια να συμβεί! Συνέβη όμως.


Πέρυσι τέτοια εποχή στο στόχαστρο βρέθηκε ο Χαβιέρ Ζανέτι, ο οποίος έβγαλε τον αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης για την φάση των «16», που ήταν η -εκ των πιο ασθενέστερων- Ρόμα. Κοιτάξτε τον τρόπο που το χέρι του πάει κατευθείαν στο μπαλάκι με το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να ανακατέψει ή να ακουμπήσει κάποιο άλλο. Κίνηση αρκετή ώστε το βίντεο να γίνει viral στο διαδίκτυο.



Νερό στον μύλο της καχυποψίας έριξε ακόμα ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο κατά την διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του Champions League. Ο Ρομπέρτο Κάρλος επιλέγει ένα μπαλάκι για να ολοκληρώσει με την ομάδα του 4ου γκρουπ δυναμικότητας τον όμιλο της Άρσεναλ που έχει ακόμα την Παρί Σεν Ζερμέν και την Βασιλεία, όμως ξαφνικά το αφήνει πάλι στην γυάλα, ανακατεύει και επιλέγει άλλο μπαλάκι που έχει την Λουντογκόρετς! Κίνηση που πραγματικά γέννησε πολλά ερωτηματικά.



Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο που πήγε στραβά στην ίδια κλήρωση του Αυγούστου. Ανάλογο θεματάκι δημιουργήθηκε και με τον Ίαν Ρας, ο οποίος ομολόγησε και στο Twitter ότι είχε κάποιο πρόβλημα με τα μπαλάκια.


Ο παλαίμαχος Ουαλός άσος που είχε εμφανές πρόβλημα σε όλη την διαδικασία να αλλάξει τα μπαλάκια, όταν ήρθε η ώρα να κληρώσει την Ρεάλ έκανε μία ασυνήθιστη κίνηση, αφήνοντας το μπαλάκι κάτω από το τραπέζι, γεννώντας υποψίες (ειδικά στις καταλανικές εφημερίδες Sport και Mundo Deportivo) ότι άλλαξε το χαρτάκι για να βγάλει ευκολότερο όμιλο στην βασίλισσα, η οποία κληρώθηκε εντέλει μαζί με Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβώνας και Λέγκια.



Άραγε μπορούν να γίνουν τέτοια πράγματα που μπορούν να λερώσουν για πάντα την εικόνα μίας ολόκληρης ομοσπονδίας, ενός ολόκληρου αθλήματος σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών ή όλα είναι θεωρίες συνωμοσίας; Δυστυχώς τα μπαλάκια δεν έχουν στόμα να μιλήσουν…




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *