ροή ειδήσεων

Κρουαζιέρα: Ιστορικό ρεκόρ επισκεπτών το 2016 κόντρα στις προβλέψεις των "ειδικών" (βίντεο)


Άγγιξαν τα 3 εκατομμύρια οι επισκέπτες κρουαζιέρας - Οικονομική "ανάσα" για τους νησιώτες



Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε πρόσφατα στην δημοσιότητα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος. Τα επίσημα στοιχεία διέψευσαν όλους εκείνους που κινδυνολογούσαν συστηματικά τον προηγούμενο χρόνο, δεδομένου ότι κατά το 2016 επετεύχθη αύξηση της τάξεως του 5% στις συνολικές εξόδους επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το 2015 (5.197.118 έξοδοι επιβατών το 2016 έναντι 4.957.743 έξοδοι επιβατών το 2015), το σύνολο των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων παρέμεινε σταθερό για το 2016 σε σχέση με το 2015 (4.290 αφίξεις το 2016 έναντι 4.281 αφίξεων το 2015), οι διανυκτερεύσεις εκτός κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν σημαντικά ξεπερνώντας τα 4 εκατομμύρια και το σύνολο των επισκεπτών άγγιξε τα 3 εκατομμύρια επιβάτες (2,6 εκατομμύρια το 2015).


Ας ελπίσουμε ότι και το 2017 οι ειδήμονες θα πέσουν ακόμη μία χρονιά έξω και θα συνεχιστούν τα θετικά στοιχεία για τις τοπικές οικονομίες και γενικότερα για την χώρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το προηγούμενο έτος τα κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν συνολικά 44 ελληνικά νησιά και λιμάνια συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομική ενίσχυση της κάθε τοπικής οικονομίας.




Από το Υπουργείο Τουρισμό τονίζουν ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξωγενής παράγοντες με την ελληνική κρουαζιέρα - η προσφυγική κρίση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης από το 2015, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά και το οποίο αναπτύχθηκε το 2016. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την κρουαζιέρα έγιναν επαφές με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου και επετεύχθη μέσω συμφωνιών η διατήρηση της Ελλάδας ως προορισμού στην Ανατολική Μεσόγειο παρά την αποχώρησή τους από την Αίγυπτο ή την Τουρκία.


Επιπλέον, ενισχύθηκε η προσέλκυση και προσθήκη νέων δρομολογίων από ευρωπαϊκές εταιρείες και tour operators που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα προς την Ελλάδα τόσο για το 2017, όσο και για το 2018, μιας και το μεγαλύτερο μέρος των πακέτων κρουαζιέρας σχεδιάζονται και "κλείνονται" 1-2 χρόνια νωρίτερα.


Ενώ, η ίδια η Υπουργός, Έλενα Κουντουρά, συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας στην έκθεση - βαρόμετρο για την κρουαζιέρα Seatrade Cruise Global, που διεξάγεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και όπου κλείνονται όλες οι νέες συμφωνίες για την επόμενη διετία παγκοσμίως.

Όπως σημειώνουν στελέχη του Υπ.Τουρισμού, η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας - όπου πέραν των συναρμόδιων υπουργείων συμμετέχουν 28 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο στο πλαίσιο της ενιαίας στρατηγικής ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας, σχέδιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων για το 2018.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *