ροή ειδήσεων

Απόλυτος «Σουλτάνος» ο Ερντογάν έως το 2029


Το Κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε τα πρώτα επτά άρθρα για την τροποποίηση
του συντάγματος με στόχο την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας έγινε στη διάρκεια της νύχτας, συνεχίζοντας την πολιτική πορεία προς τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την άνοιξη.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο με τα 18 άρθρα που θα καταστήσει δυνατή την παραμονή του Ερντογάν στην εξουσία μέχρι το 2029, θα ενισχύσει τον αυταρχισμό στην άσκηση της εξουσίας.

Από την πλευρά τους, το κυβερνητικό κόμμα AKP, με την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος MHP δηλώνουν ότι θα ενισχυθεί η κυβερνητική ηγεσία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη επιστροφή στις αδύναμες κυβερνητικές συνεργασίες του παρελθόντος.




Τα επτά άρθρα που ψηφίστηκαν προβλέπουν την αύξηση του αριθμού των βουλευτών σε 600 από 550, τη μείωση του επιτρεπόμενου ορίου ηλικίας για τη βουλευτική εκλογή στα 18 από τα 25, αλλά και την ταυτόχρονη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών, κάθε πέντε χρόνια.

Το έβδομο άρθρο ανοίγει το δρόμο για τον πρόεδρο, προκειμένου να είναι μέλος πολιτικού κόμματος. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για καθένα από τα 18 άρθρα των τροποποιήσεων ξεχωριστά, οι βουλευτές θα ψηφίσουν και για το συνολικό πακέτο των τροποποιήσεων του συντάγματος, με την ψηφοφορία να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *