ροή ειδήσεων

9 πράγματα που δε γνωρίζετε ότι είναι ακόμα παράνομα


Όλοι πιστεύουμε πως είμαστε αρκετά ενημερωμένοι σχετικά με τους νόμους που διέπουν τις περισσότερες χώρες. Ωστόσο, ανάμεσα στους φαινομενικά λογικούς κανόνες που δίνουν στην κοινωνία μας μια δομή, υπάρχουν και μερικοί, θα λέγαμε… αρκετά περίεργοι.




Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα απαγορευμένα πράγματα που κυκλοφορούν ακόμη. Τα γνωρίζατε;

#1 Τυχερά παιχνίδια σε βιβλιοθήκες


© Pixabay

Δε μοιάζει με κάτι που συμβαίνει συχνά στην καθημερινότητά μας, σωστά; Όμως στο 1898, το βρετανικό δίκαιο αναγκάστηκε να θεσπίσει την “Πράξη Αδικημάτων των Βιβλιοθηκών”, απαγορεύοντας στους ανθρώπους να παίζουν τυχερά παιχνίδια στις βιβλιοθήκες, ενώ επιβαλλόταν και πρόστιμο 40 σελινίων.

#2 Πανοπλίες στους χώρους του Κοινοβουλίου


© Pixabay

Ο νόμος αυτός εφαρμοζόταν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Έντουαρντ ΙΙ και αποσκοπούσε στην αποτροπή των ευγενών να χρησιμοποιούν βίαιες απειλές (και τα εκφοβιστικά τους βλέμματα), για την επικράτηση των διατάξεών τους στο Κοινοβούλιο.

#3 Διεκδίκηση φαλαινών


© Pixabay

Τουλάχιστον, όχι όσο βρίσκονται σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από τις βρετανικές ακτές. Όλες οι φάλαινες, τα δελφίνια, οι οξύρρυγχοι και οι φώκαινες στην έκταση αυτή, ανήκουν στη βασίλισσα.

#4 Λαθρεμπόριο αλκοόλ


© Pixabay

Είναι τεχνικά ακόμη παράνομο το να μεταφέρει κανείς μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά στις διάφορες επαρχίες. Προέρχεται από την εποχή της αμερικάνικης ποτοαπαγόρευσης, άλλα είναι προφανές ότι παραβιάζεται συχνά… ειδικά από τους φοιτητές!




#5 Χρησιμοποίηση πολλών κερμάτων


© Torontosun

Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο: προσπαθούμε απεγνωσμένα να απαλλαγούμε από τα ψιλά μας δίνοντάς τα σε κάποιον καημένο υπάλληλο. Όμως τεχνικά, στο καναδικό δίκαιο, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί για τα ποσά που μπορεί κανείς να ξεχρεώσει μόνο με κέρματα. Αν για παράδειγμα, πληρώνετε σε πεντάρες, το όριο είναι 5 δολάρια.

#6 Καφεΐνη σε αναψυκτικά


© Pixabay

Αυτή η καναδική νομοθεσία δεν ανατράπηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2010, που σημαίνει πως όλα τα μη-σκουρόχρωμα αναψυκτικά μέχρι τότε, αποτελούνταν απλά από ζάχαρη και νερό. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί για την ποσότητα της καφεΐνης που μπορεί να περιέχεται σε ένα καναδικό αναψυκτικό.

#7 Ρίψη νάνων και λάδωμα γουρουνιών


© Pixabay

Κανένα απ’ τα δύο δε μοιάζει αληθινό, σωστά; Το 1989 όμως, η Φλόριντα κήρυξε παράνομη την παραχώρηση ή τη συμμετοχή ενός μπαρ σε οποιονδήποτε διαγωνισμό ρίψης νάνων, ενώ η Μινεσότα έθεσε αυστηρά εκτός νόμου τα παιχνίδια που σχετίζονταν με το πιάσιμο και το λάδωμα γουρουνιών.

#8 Κανιβαλισμός


© Pixabay

Αυτό φαίνεται λογικό, έτσι δεν είναι; Ο κανιβαλισμός αποδοκιμάζεται από τις περισσότερες κοινωνίες. Ωστόσο, το Αϊντάχο είναι η ΜΟΝΗ πολιτεία που τον απαγορεύει ως πρακτική. Υπάρχει όμως και μία εξαίρεση… η περίπτωση που ο κανιβαλισμός είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης μια συγκεκριμένη περίοδο.

#9 Κίντερ-Έκπληξη


© Independent

Μικρά σοκολατένια αυγουλάκια, με ένα παιχνίδι-έκπληξη στο εσωτερικό… ποιο θα μπορούσε να είναι το παράνομο; Λοιπόν, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα γλυκά με ενσωματωμένα παιχνίδια έχουν απαγορευτεί από το 1938, εξαιτίας της ανησυχίας που υπήρχε για πνιγμό των παιδιών. Τα Κίντερ-έκπληξη πάντως, είναι νόμιμα σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: tilestwra.com




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *