ροή ειδήσεων

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα


Συνελήφθη σε σπίτι στην Ηλιούπολη, έχοντας μαζί της το ανήλικο παιδί της, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και διωκόμενη ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.


Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε στις 6 το πρωί της Πέμπτης, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μαζί με μία 25χρονη, στην οποία αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για υπόθαλψη εγκληματία.

Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, αν και κατά πληροφορίες, στην τσάντα της είχε μαζί της ένα όπλο. Tους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.


Το σπίτι στην οδο Ζαΐμη στην Ηλιούπολη





Το σπίτι στην οδο Ζαΐμη στην Ηλιούπολη




Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον 'Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Το σπίτι στην Αθ. Διάκου στον Άγιο Δημήτριο



Το σπίτι στην Αθ. Διάκου στον Άγιο Δημήτριο




Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Οι αστυνομικοί πλέον ερευνούν προσεκτικά τα σπίτια στα οποία διέμενε η Πόλα Ρούπα,ενώ εστιάζουν στο τι έκανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που αναζητείτο, στις επαφές που είχε και σε τυχόν συμμετοχή της σε ληστείες ή άλλες έκνομες ενέργειες.Η αστυνομία (η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη αναζητείτο εδώ και δύο χρόνια) φέρεται ότι το τελευταίο διάστημα γνώριζε ότι η Ρούπα εκινείτο στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων.

Οι αστυνομικοί είχαν, επίσης, πληροφορίες, ότι η 25χρονη( ο ακριβής ρόλος της παραμένει μυστήριο) φρόντιζε το παιδί της Ρούπα,όταν αυτή έφευγε από το σπίτι.Πάντως,η 25χρονη που δεν είναι σεσημασμένη και κατηγορείται για υπόθαλψη.Σε δηλώσεις του ο παππούς της ανέφερε πως η εγγονή του νοίκιαζε κάποια γκαρσονιέρα και δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της.

Κατά την τελευταία ληστεία που οργάνωσε η σύντροφος του Νίκου Μζιώτη υπήρξε συμμετοχή και δεύτερης γυναίκας.

Οι έρευνες για το θέμα είναι σε εξέλιξη.

Η Πόλα Ρούπα με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 η Ρούπα είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραδέθηκε επίσης ότι η ίδια είχε κάνει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία για να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο.

Η Πόλα Ρούπα, θεωρείται ως ο εγκέφαλος αρκετών ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι στην τελευταία ληστεία στη Μαλεσίνα, που αποδίδεται στη Ρούπα, οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι είχαν καταγράψει ως δράστες δύο γυναίκες και έναν άνδρα. Να σημειωθεί ότι η Ρούπα αναζητούνταν για τουλάχιστον δύο χρονια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας. Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *