ροή ειδήσεων

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου στηρίζει την πρωτοβουλία των 36 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων να μετατρέψουν την Τετάρτη 25 Γενάρη σε Μέρα Πανελλαδικής Δράσης με συγκεντρώσεις (στην Αθήνα στις 3μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας), κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, διεκδικώντας:

Να επανέλθουν οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους. Άμεση χορήγηση επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ για όλους, ανέργους και εποχικούς, για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Ιδιαίτερα στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA που στήνουν «οδόφραγμα» στην αντιλαϊκή πολιτική με συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του ξενοδοχείου στις 12μ. της ίδιας μέρας. Οι συνάδελφοί μας αυτοί είναι για μήνες απλήρωτοι και κρατάνε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλίσουν τις δουλειές τους.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού – Ξενοδοχείων βιώνουν την κυριαρχία της απληρωσιάς και της ανασφάλιστης, μερικής, περιστασιακής και ευέλικτης δουλειάς. Ακόμα και οι ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί, δεν εφαρμόζονται ,την ίδια στιγμή που τα κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αυξάνονται συνεχώς.

Επιπλέον, η ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και κοινωνικά αγαθά, η φοροληστεία τσακίζουν το σύνολο των εργαζόμενων και των οικογενειών μας, ενώ η προστασία των ανέργων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζεται ως «ατμομηχανή» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μια ανάπτυξη που απαιτεί την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι τα μέτρα που παίρνει και η σημερινή κυβέρνηση, στα πλαίσια της ΕΕ και της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει συναποφασιστεί εδώ και χρόνια, για τη θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των κεφαλαιοκρατών.

Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς έχουμε απέναντί μας έναν κοινό αντίπαλο: τη μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τους μηχανισμούς της. Για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει να αντιπαρατεθούμε μαζί του καθώς και με τα στηρίγματά του μέσα στο εργατικό κίνημα, με ενιαίο ταξικό αγώνα.



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου στηρίζει τον Δίκαιο Αγώνα των Μικρομεσαίων Αγροτών

Χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που σήμερα βγαίνουν και πάλι στον δρόμο του αγώνα, με το στήσιμο μπλοκ απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους για τα δίκαια αιτήματά τους.

Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, με τα μέτρα της νέας ΚΑΠ που εφαρμόζονται και των μνημονίων υπέρ του κεφαλαίου, συγκεντρώνει τη γη στα χέρια λίγων. Μια πολιτική, η οποία προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, οδηγεί την μικρομεσαία αγροτιά σε οριστικό αφανισμό.

Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι βιομήχανοι που εκμεταλλεύονται τον μόχθο των αγροτών, θησαυρίζουν συγκεντρώνοντας τεράστια κέρδη.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε κάθε χώρο δουλειάς αντιμετωπίζουν την ίδια εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική. Έχουμε απέναντι μας την ίδια σφοδρή επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα ίδια μεγάλα προβλήματα.



ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30. 
Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com 



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *