επικαιρότητα

Μπλεγμένος και ο Πούτιν στο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία


Ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην διευθυντής του εργαστηρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ,
έδωσε λεπτομέρειες για το ντόπινγκ στη Ρωσία στο ντοκιμαντέρ «Ίκαρος», εμπλέκοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As» , στο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Φόγκελ, ο Γκρίγκορι Ροντσένκοφ, που ζει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και πρώην υπουργός Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο, είχαν ενεργή συμμετοχή.

Ο Ροντσένκοφ, που επίσης αποτελούσε μέρος της πολύκροτης υπόθεσης και βοήθησε αρκετούς Ρώσους αθλητές σε υποθέσεις ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, στο Λονδίνο το 2012 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014, είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ που την περασμένη Παρασκευή έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Sundance Festival.

Σε μια συνέντευξη στην Daily Mail, ο Φόγκελ εξήγησε ότι, αρχικά, είχε την ιδέα να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για έναν «καθαρό» ποδηλάτη και πως θα ήταν η καριέρα του εάν είχε υποβληθεί σε ντόπινγκ. Ωστόσο, μετά την προσέγγιση του Ροντσένκοφ, αποφάσισε να αλλάξει θέμα.

Στο ντοκιμαντέρ, διάρκειας 110 λεπτών, ο Ροντσένκοφ, μιλά με τον σκηνοθέτη μέσω Skype: «Είμαι από τη μαφία, ο Πούτιν με ξέρει,» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ροντσένκοφ αποκάλυψε επίσης τη συνεργασία του με τον Σεργκέι Πορτογκάλοφ, έναν βετεράνο γιατρό, επίσης με εμπλοκή στην υπόθεση, λέγοντας ότι έπαιρνε τα προϊόντα ντόπινγκ από την Κίνα. Ανέφερε επίσης, ότι τα μισά από τα 72 ρωσικά μετάλλια στο Λονδίνο το 2012 και περίπου 30 στο Πεκίνο το 2008, ήταν από αθλητές που είχαν χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης