ροή ειδήσεων

Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τους νεοσύλλεκτους με τον αετό


Μεμονωμένη ενέργεια ή οργανωμένο σχέδιο ήταν το ερώτημα μετά τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα με τους νεοσύλλεκτους φαντάρους, αλβανικής καταγωγής, που έκαναν με τα χέρια τους το σύμβολο με τον αετό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υπάρχει ένα «σχέδιο άλωσης», όπως το αποκαλούν οι ίδιοι οι οραματιστές του, προβλέπει τη δημιουργία ενός αλβανικού εθνικιστικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στόχος του ρεύματος αυτού δεν είναι μόνο η διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων, αλλά και η υποστήριξη από τα μέσα αφενός των απαιτήσεων που προβάλλουν οι Αλβανοτσάμηδες, αφετέρου του οράματος της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πίσω από το ρεύμα αυτό βρίσκεται ο ακραίο Αλβανός εθνικιστής Κρεσνίκ Σπαχίου, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σπαχίου προσπαθεί εδώ και χρόνια να στρατολογήσει νεαρούς Αλβανούς που έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες, θεωρώντας ότι η καλλιέργεια εθνικισμού στους αλβανούς μετανάστες, και ειδικότερα σε όσους η ελληνική Πολιτεία έχει δώσει την υπηκοότητα, θα αποτελέσει ένα πολιτικό όπλο των Τιράνων στη σχέση τους με την Αθήνα.

Το σχέδιο αυτό μπήκε σε εφαρμογή το 2014. Ο ισχυρισμός του αρχηγού των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών Βίσιο Αγιάζι Λίκα στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ελληνικοί εξτρεμιστικοί κύκλοι επιθυμούν να αποσχιστεί η περιοχή της Χειμάρας ως νέα Κριμαία πυροδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Ο Σπαχίου από την πλευρά του αποδείχθηκε πολύτιμος παίχτης. Με τη στήριξη του βαθέος αλβανικού κράτους και παρακρατικών στοιχείων δρομολόγησε την επιχείρηση προσηλυτισμού νεαρών Αλβανών που ζούσαν στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό από το να έχεις μικρές βόμβες έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή στο εσωτερικό της Ελλάδας. Έτσι αντιμετώπιζαν τα παιδιά αυτά. Στόχος τους ήταν να λειτουργήσουν με τη λογική μιας προπαγάνδας του δρόμου και να πετάνε κάθε τόσο φωτιά σ’ ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο υπόστρωμα», δηλώνει στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος που παρακολουθούσε τις εξελίξεις εκείνη την εποχή.

Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς το «μακρύ χέρι» των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Για προφανείς λόγους, αποφεύγουν να εμπλέκονται απευθείας, προτιμώντας να αναθέτουν αποστολές σε κυκλώματα της εν Ελλάδι αλβανικής μαφίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, υπάρχει ώσμωση και διασύνδεση του αλβανικού εθνικιστικού δικτύου και ομάδων της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *