ροή ειδήσεων

Ρεκόρ πληρότητας σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς τις Γιορτές


Έλληνες και ξένοι επισκέπτες πλημμύρισαν Αράχωβα, Πήλιο, Καλάβρυτα και Τρίκαλα


Με χαμόγελα αφήνει τους επαγγελματίες του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα το 2016. Και δεν αναφερόμαστε στην παραδοσιακά εξαιρετική την τελευταία διετία απόδοση του ελληνικού τουρισμού τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά για τα τις υψηλές πληρότητες που παρουσιάζουν την περίοδο των Εορτών, οι περισσότεροι χειμερινοί προορισμοί απ'άκρη σ'άκρη στην Ελλάδα.



Χαρακτηριστικά, με ποσοστά πληρότητας πάνω από 90% εμφανίζουν τα ξενοδοχεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης. Στην πρώτη θέση ξεχωρίζει η Δράμα, λόγω του δημοφιλούς θεματικού πάρκου για τα Χριστούγεννα «Ονειρούπολη», που συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Βόρεια Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά και του εξαιρετικού Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Από κοντά και οι Σέρρες με τη Λίμνη Κερκίνης, όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 90%, σύμφωνα με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων. Ενώ, ακολουθούν οι παραλιακές Καβάλα και Αλεξανδρούπολη με πολλούς επισκέπτες από την Τουρκία και η Ξάνθη, λόγω της πανέμορφης Παλιάς Πόλης, που εξελίσσεται σε Νο1 χειμερινό προορισμό για Βούλγαρους τα τελευταία χρόνια.


"Ήμασταν ψηλά και πέρυσι, όμως υπάρχει άνοδος για το 2016 και ίσως να αγγίξουμε το 100% σε πληρότητες σε ορισμένα καταλύματα. Δεν γνωρίζω αν καταφέρουμε να πιάσουμε αυτά τα νούμερα, όμως είναι πολύ ευχάριστο ότι καταγράφονται πληρότητες με ποσοστά άνω του 90%" δήλωσε ο κύριος Αμοιρίδης.



Παρόμοιο σκηνικό και στη Δυτική Μακεδονία, με την Καστοριά να βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης. Όπως αναφέρει ο κύριος Χρήστος Παύλου, Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Καστοριάς "Πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες χρονιές όσο αναφορά τα Χριστούγεννα και την πληρότητα των καταλυμάτων αν και έγιναν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής οι οποίες όμως καλύφθηκαν…Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα στο Νομό μας πήγαν καλά.". Από κοντά και η Φλώρινα, όπου σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπιρο, περισσότεροι από 4.000 χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Σκόπια πέρασαν τις Εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.




Στην Θεσσαλία, έγινε το "αδιαχώρητο" σε παραδοσιακούς προορισμούς όπως τα Τρίκαλα, το Πήλιο και η Λίμνη Πλαστήρα. Ο διάσημος πλέον "Μύλος των Ξωτικών" στην πόλη των Τρικάλων μόνο το τριήμερο των Χριστουγέννων συγκέντρωσε 200.000 επισκέπτες, αποτελώντας το πιο πετυχημένο θεματικό πάρκο της χώρας. Τρίκαλα, Μετέωρα και Λίμνη Πλαστήρα προτίμησαν Έλληνες επισκέπτες από όλη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό με τους τουρίστες από Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία και Σκόπια να το επιλέγουν για τις μέρες των Εορτών.


Στο Πήλιο η Πορταριά, η Μακρινίτσα και ο Βόλος πλημμύρισαν για ακόμη μια φορά από κόσμο. "Η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία του Πηλίου κυμαίνεται γύρω στο 70%, όταν πριν μια εβδομάδα, τα Χριστούγεννα, ήταν γύρω στο 90%", επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Ο ίδιος προσθέτει πως στα δημοφιλή χωριά του Πηλίου, Πορταριά και Μακρινίτσα, η πληρότητα άγγιξε το 100% την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, ενώ στις άλλες περιοχές του Πηλίου κυμάνθηκε πιο κάτω.


Αντίστοιχη εικόνα με το Πήλιο, παρουσίασαν και άλλοι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί όπως τα Ζαγοροχώρια, τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα και η πόλη των Ιωαννίνων. Το τριήμερο των Χριστουγέννων σε όλους τους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια, ενώ η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά άγγιξε το 90%.





Στην εξαιρετική πορεία του τουρισμού φέτος, ακόμη και το χειμώνα, στάθηκε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε πρόσφατη συνέντευξή της, κάνοντας σαφές ότι στόχος της εθνικής τουριστικής πολιτικής, είναι να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο! Τόνισε μάλιστα, ότι για πρώτη φορά το 2016 πετύχαμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που πολλοί επαγγελματίες του κλάδου ποθούσαν τα τελευταία χρόνια.


Αναφέρθηκε τέλος στις προοπτικές ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην χώρα μας, καθώς πέρα από τα χιονοδρομικά, οι ομορφιές της Ελλάδας μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές μορφές διακοπών με έμφαση στην υπέροχη ελληνική φύση όλο τον χρόνο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *