ροή ειδήσεων

Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! «Τα σύνορα θα αλλάξουν σύντομα…»


Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα


“Η Τουρκία θα διαιρεθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί εάν θα γίνει ένα ξεχωριστό κουρδικό κράτος στην Τουρκία ή θα σχηματισθεί μια ομοσπονδία δύο ή περισσότερων αυτόνομων κρατών” γράφει σε νέο άρθρο του ο Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν.

Το άρθρο του Μάικλ Ρούμπιν, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού think tank, American Enterprise Institute, το οποίο αποτελεί ένα από τα τρία βασικά think tank του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ενώ ο ίδιος, είναι και σύμβουλος του αμερικανικού Πενταγώνου και ειδικός για θέματα Μέσης Ανατολής, που για πολλούς θα αναλάβει θέση συμβούλου εξωτερικών υποθέσεων του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ.

O Μ.Ρούμπιν αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, αναφέρει ότι είναι «το κρίσιμο σημείο για την έναρξη της διδικασίας διαίρεσης του τουρκικού κράτους».

Είναι η πρώτη φορά που ένα ισχυρό think tank με «ιδιαίτερη σχέση» με το αμερικανικό «βαθύ κράτος», διατυπώνει τέτοιες απόψεις

Ο αναλυτής σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των Κούρδων σε μια αιματηρή προσπάθειά του να τους ταπεινώσει. Συγχρόνως, αναζητώντας τις ψήφους της πλειοψηφίας των Κούρδων προσπαθεί να τους διασπάσει.

«Τα σύνορα θα αλλάξουν σύντομα, αλλά ακόμη δεν έγινε σαφές εάν θα υπάρξουν δύο κράτη σε μια ομοσπονδία συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Είναι μία διαδικασία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να χυθεί πολύ αίμα και θα διαταράξει την περιφερειακή ισορροπία, καθώς οι αντιμαχόμενες πλευρές θα αναζητήσουν είτε συμμάχους από το εξωτερικό είτε θα προσπαθήσουν να εξαγάγουν την κρίση σε γειτονικά κράτη. Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες με την έξαρση της τρομοκρατίας είναι μόνο η αρχή μιας απώδυνης διαδικασίας που θα οδηγήσει στην διαίρεση της χώρας».

Εδώ το «καμπανάκι» κτυπάει μάλλον για την Ελλάδα. Μια τέτοια σύγκρουση αποκλείεται να αφήσει ανέγγιχτη την Ελλάδα…

Ο Αμερικανός αναλυτής με άριστες σχέσεις με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφερόμενος, επίσης, στον πρόεδρο της Τουρκίας, σημειώνει ότι «ενώ ο Ατατούρκ είναι ο μεγάλος ηγέτης ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτε άλλο από να καταστρέψει αυτό το δημιούργημα. Ο Ερντογάν θα περάσει ως ηγέτης, ματαιόδοξος, διεφθαρμένος και θα έχει την εικόνα του κακού ανθρώπου».

Ο Μάικλ Ρούμπιν σημειώνει ότι θα συνεχισθεί η διαμάχη μέσα στην τουρκική επικράτεια μεταξύ Τούρκων και Κούρδων) και πρόκειται για τα πρώτα βήματα κατακερματισμού της χώρας. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα χώρες οι οποίες υπέστησαν ανάλογη διάλυση όπως η Τσεχοσλοβακία, η Γιουγκοσλαβία, η Ινδία, αλλά και η Αιθιοπία με την Ερυθραία και το Σουδάν όπου το Νότιο Σουδάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία του. Τα ίδια συνέβησαν στο Μπαγκλαντές, στο Πακιστάν, και θα συμβούν στην Συρία.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *