ροή ειδήσεων

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ META ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ «8»!


ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΥΦΑΞΑΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ! (ΦΩΤΟ)



Αυστηρή ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για «8»: Υποθάλπετε πραξικοπηματίες

Η Άγκυρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αρνείται να εκδώσει η Αθήνα, όπως μεταδίδουν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι προκαλεί διπλωματικό «πονοκέφαλο» στην Αθήνα, καθώς επί της ουσίας αμφισβητεί το Κράτος Δικαίου της Ελλάδας.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά το «όχι» του Άρειου Πάγου στην έκδοση των 8 στρατιωτικών.

Σ’ αυτή την ανακοίνωση, οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «παράνομη απόφαση» και τονίζουν ότι «θα επανεξεταστούν πλέον οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα».

“Το αίτημά μας για την έκδοση οκτώ ηγετών της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 ενάντια στη δημοκρατική συνταγματική τάξη απορρίφθηκε από τον Έλληνα δικαστή”, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απόφαση, η οποία έχει ως στόχο τη δημοκρατική τάξη στην Τουρκία, με 248 πολίτες να γίνονται μάρτυρες από τις δυνάμεις ασφαλείας μας και τους πολίτες μας, συμμετάσχοντας ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος που τραυμάτισε 2193 πολίτες μας και προφυλάσσει αυτά τα άτομα από το να εμφανιστούν ενώπιον των ανεξάρτητων τουρκικών δικαστικών αρχών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, «η στάση του ελληνικού δικαστικού συστήματος οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκληματιών και την παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και των κανόνων».

«Ως μια χώρα που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοια θέματα, η Ελλάδα, δυστυχώς, έπεσε στο καθεστώς μιας χώρας που προστατεύει παρανόμους με την απόφαση αυτή», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη δίωξη των εγκληματιών, χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα κατά της απόφασης αυτής του ελληνικού δικαστικού συστήματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Η απόφαση αυτή, η οποία θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, υπόκειται επίσης σε συνολική επαναξιολόγηση των διμερών μας σχέσεων, της συνεργασίας μας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και έχει συνέπειες για το κοινό μας έργο σε άλλα διμερή και περιφερειακά ζητήματα».

Προηγούμενη ενημέρωση:

Κύμα σφοδρότατων αντιδράσεων προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση του Αρείου Πάγου για την μην έκδοση των «8″ Τούρκων στρατιωτικών.

Μάλιστα πολλά ήταν τα τουρκικά ΜΜΕ που έσπευσαν να μεταδώσουν το γεγονός ως έκτακτη είδηση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κληθεί ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η απόφαση εκδόθηκε την ίδια μέρα που πραγματοποιούνταν πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας σε επίπεδο γενικών γραμματέων στην Άγκυρα. Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τους οκτώ στρατιωτικούς.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στο οποίο κατηγορεί ανοικτά την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιδιώκει με κάθε μέσο την έκδοση των οκτώ προκειμένου όπως λένε να αποδοθεί δικαιοσύνη από το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα της χώρας. Ακόμη υποστηρίζεται ότι η απόφαση έχει πολιτικά κίνητρα καταλήγοντας ότι θα υπάρξει επανεκτίμηση των διμερών σχέσεων, της συνεργασίας σε θέματα τρομοκρατίας αλλά και του τύπου της κοινής αντιμετώπισης διμερών ζητημάτων.

Η προσκείμενη στον Ερντογάν, Σαμπάχ κάνει λόγο για απόφαση – σκάνδαλο ενώ προβλέπει πως «μια πολύ διαφορετική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών».


«H Ελλάδα δεν επιστρέφει τους φυγάδες στρατιωτικούς του πραξικοπήματος» λέει η Milliyet


Στο ίδιο μήκος είναι και ο τίτλος της Hurriyet





Από την πλευρά του, το σάιτ Haberturk αναφέρει ότι πρόκειται για «απόφαση-σοκ» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν εκδίδει τους 8 πρακξικοπηματίες. Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να μη στείλει πίσω στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το πραξικόπημα που έκανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν».

Πριν από την απόφαση η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της χώρας μας για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τρομοκράτες βρίσκουν άσυλο σε ξένες χώρες την ώρα που η Τουρκία συγκλονίζεται από κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.
Φυσικά εννοεί τους «8″ ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές δεν τους βάζουν χειροπέδες όταν εμφανίζονται στο δικαστήριο και ότι κοροϊδεύουν την Τουρκία εδώ και έξι μήνες εξαιτίας της υπόθεσης .

Στην συνέχεια η εφημερίδα κατηγορεί την Ελλάδα ότι διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών, ότι στηρίζει το αριστερό τουρκικό κίνημα, DHKP-C, που κατηγορείται για τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μάλιστα υποστηρίζει ότι πίσω από τις τελευταίες πολύνεκρες τρομακτικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη κρύβεται η χώρα μας λόγω της υπόθαλψης των τρομοκρατών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Την σκληρή αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών στη γείτονα.

Σημειώνεται ότι η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας ήταν η έκδοση εντάλματος σύλληψης ερήμην για τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

«Όχι» στην έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου αποφάσισε νωρίτερα το Ανώτατο ελληνικό Δικαστήριο.

«Ήταν μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη. Διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς» σχολίασε μεταξύ άλλων ο συνήγορος των «οχτώ Χρίστος Μυλωνόπουλος.

Για «απόφαση – σκάνδαλο» έκανε λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα SABAH.

Ίσες αποστάσεις από τα διεθνή ΜΜΕ
Το BBC, από την πλευρά του, παραθέτει το χρονικό της υπόθεσης που έχει ήδη διάρκεια… μηνών, δίνοντας όμως και έναν γεωπολιτικό τόνο. Συγκεκριμένα τονίζει: «Το ζήτημα δημιούργησε νέες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, που αυτή την περίοδο εργάζονται για να βοηθήσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με μια ειρηνική λύση στην Κύπρο».
Τέλος, το euronews.com, επικαλείται το Reuters και παραθέτει τα γεγονότα επίσης… αποστασιοποιημένα. Τονίζει συγκεκριμένα: «Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ενάντια στην έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι οκτώ άνδρες προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην βόρεια Ελλάδα στις 16 Ιουλίου και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας πως φοβούνται για τις ζωές τους στην Τουρκία.

Η Τουρκία απαίτησε από την Ελλάδα την έκδοσή τους, κατηγορώντας τους πως ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και τους χαρακτήρισε προδότες. Όλοι τους αρνούνται την εμπλοκή».

makeleio


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/1/17 11:53

    Έλα μωρέ τώρα...θα τους δώσει η κυβερνησούλα μας δωράκι συγγνώμης καμιά 5αριά νησιά....και όλα μέλι-γάλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *