ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα «διώχνει» τα παιδιά της – Το 30% των εργαζομένων ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό!


Με την ανεργία στα ύψη, τους μισθούς στα «τάρταρα» και την ανασφάλιστη εργασία να «πρωταγωνιστεί» στην ελληνική αγορά, μία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αναζητά διακαώς εργασία στο εξωτερικό. Ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, δεν διστάζουν να γίνουν «οικονομικοί μετανάστες»…





Της Αμέλιας Αναστασάκη

Καριέρα εκτός… Ελλάδας ονειρεύονται να κάνουν οι νέοι στη χώρα μας. Αναζητούν με μανία εργασία στο εξωτερικό, καθώς τόσο οι χαμηλοί μισθοί στην Ελλάδα και οι υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, όσο και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθιστούν ανέφικτη την παραμονή τους στην πατρίδα.

Ανταποκρινόμενες στα «θέλω» της εποχής, τα τελευταία δύο χρόνια «ξεφύτρωσαν» δεκάδες εταιρείες που αναλαμβάνουν να βρουν εργασία σε όσους θέλουν να ζήσουν, να εργαστούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασιζόμενες στις απαιτήσεις αλλά κυρίως στις δυνατότητες και στα προσόντα των ενδιαφερομένων, αναζητούν ικανά άτομα για να προωθήσουν θέσεις εργασίας σε κράτη όπως την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.




Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές αγγελίες για εργασία στο εξωτερικό














Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από τις παραπάνω αγγελίες, οι μισθοί που προσφέρονται στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι τουλάχιστον διπλάσιες από εκείνες που προσφέρονται στην Ελλάδα! Για τη θέση ενός ψήστη σε εστατόριο της Γερμανίας, η επιχείρηση δίνει 1.700 ευρώ το μήνα. Μία αντίστοιχη θέση στη χώρα μας ο μισθός του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Για μία θέση αποθηκάριου στην Αγγλία, δίνουν 1.600 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα μία επιχείρηση δεν θα έδινε πάνω από 600-700 ευρώ.
Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες χώρες αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη

Δημοφιλέστεροι εργασιακοί προορισμοί των Ελλήνων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία.
Οι ειδικότητες που έχουν ζήτηση!

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει «ειδικότητα» που να μην… αναζητά θέση εργασίας στο εξωτερικό. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο είναι ιδιαίτερα περιζήτητες οι ειδικότητες του γιατρού, του φαρμακοποιού, του νοσηλευτή, του μηχανικού και του βιολόγου. Μεγάλη ζήτηση έχουν όμως και οι ειδικότητες των ελαιοχρωματιστών και ψυκτικών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *