ροή ειδήσεων

Ρύθμιση χρεών έως 3.000 ευρώ σε εφορία και ταμεία με 36 δόσεις!


«Φρένο» στον κίνδυνο αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για τους μικροοφειλέτες, θέλει να βάλει η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, ετοιμάζει νέα ρύθμιση για τα χρέη σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία!

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει 36 δόσεις για την αποπληρωμή μικρών χρεών έως 3.000 ευρώ, προς στο Δημόσιο, με στόχο να ανακοπεί η τάση αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μισθωτών συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών. Η ρύθμιση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα αφορά πάνω από 3,3 φορολογούμενους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη των οφειλών τους, με αποτέλεσμα την τελευταία πενταετία, να αυξηθούν οι μικρόοφειλες έως 2.000 ευρώ προς την εφορία. Με την ένταξη στη νέα ρύθμιση, θα σταματούν και οι εντολές για μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς. έχουν οφειλές.

Από την άλλη πλευρά, η ρύθμιση των οφειλών αυτών, κάνει καλό και στα δημόσια ταμεία, καθώς θα φέρει ζεστό χρήμα και θα βάλει τις βάσεις για μία δυναμική, μείωσης των νέων χρεών, που μόνο το 2016, έφτασαν τα 13,6 δις ευρώ.

Αν και το σχέδιο βρίσκεται ακόμα στη φάση της επεξεργασίας, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θέλουν την ελάχιστη μηνιαία δόση, να ξεκινά από τα 50 ευρώ, χωρίς όμως να προβλέπεται και διαγραφή χρεών, καθώς όπως έλεγαν άτομα με γνώση των εξελίξεων, πρόκειται για μικρά ποσά και τα 50 ευρώ τον μήνα, είναι αρκετά μικρό ποσό, ώστε οι φορολογούμενοι να γίνουν και πάλι ενήμεροι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημέρίδας «Ειδήσεις», πάνω από «3.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών».

Μετά τις 100 δόσεις, που με επέμβαση των δανειστών, έγιναν πολύ εύκολες να χαθούν οι πολίτες περιμένουν με ανυπομονησία, ένα μέτρο, που θα τους επιτρέψει να γίνουν ενήμεροι, βάζοντας τις οφειλές τους σε μία τάξη. Η πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες, καθώς δεν προβλέπει αρκετές δόσεις. Όσο γρηγορότερα, έρθει το νέο σύστημα, τόσο το καλύτερο για τους φορολογούμενους, αλλά και για την αγορά. Θετική ήταν η ανταπόκριση του κοινού και στην πληροφορία, ότι ο σχεδιασμός για τη διευθέτηση οφειλών θα βασίζεται στη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, καθώς σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο, θα προβλέπει αρκετές διευκολύνσεις.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, φέρονται να ετοιμάζουν την ψήφισή της, μέσα στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στη Βουλή. Οπότε, η ενεργοποίησή της θα μπορεί να γίνει σύντομα, σε διάστημα το αργότερο δύο – τριών εβδομάδων.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *